Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

"Προετοιμάζω το ιδανικό γεύμα για εμένα και την οικογένειά μου"

[Update 26.04.2014]

Οι θέσεις στα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια έχουν ήδη υπερκαλυφθεί και δυστυχώς δεν είναι δυνατό να δεχθούμε άλλες αιτήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

 

Βιωματικό εργαστήριο, Σάββατο 3 Μαΐου 2014, 13:00 μμ

«Προετοιμάζω το ιδανικό γεύμα για εμένα και την οικογένειά μου» 

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο μας προσκαλεί -το Σάββατο 3 Μαΐου, ώρα 13:00- στη Στέγη του ΣυνΑθηνά να...προετοιμάσουμε ένα γεύμα για την οικογένειά μας ή για φίλους. Το γεύμα θα αποτελείται από ορεκτικό, κυρίως γεύμα και επιδόρπιο. Θα συνοδεύεται επίσης από κρασί.

Η αποστολή μας σε αυτό το πρωτότυπο βιωματικό εργαστήριο είναι να συνθέσουμε το «καλύτερο» δυνατό γεύμα ως προς τη διατροφική αξία του και την φιλικότητα προς το περιβάλλον! Μετά την επιλογή του κάθε μενού, οι συμμετέχοντες θα μπουν στη διαδικασία να μάθουν κατά πόσο είναι εφικτό να μαγειρέψουν ένα φιλικό προς το περιβάλλον και την υγεία γεύμα! Στο διάρκειας μιας ώρας βιωματικό εργαστήριο, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι τη σημασία της σωστής επιλογής προϊόντων, ώστε να κρατήσουν την υγεία τους σε καλό επίπεδο, να μειώσουν τα έξοδα του νοικοκυριού και να βοηθήσουν με τη στάση τους το περιβάλλον. Win-win, έτσι δεν είναι;

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Αν θέλετε να είστε κοντά μας σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήριο, δηλώστε τη συμμετοχή σας έως τις 30 Απριλίου. (Update 26.04.2014 - Οι θέσεις στα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια έχουν ήδη υπερκαλυφθεί και δυστυχώς δεν είναι δυνατό να δεχθούμε άλλες αιτήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους).

.

Θα περάσουμε καλά και θα μάθουμε πολλά!

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Ο Κώστας Αμπελιώτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ασχολείται ερευνητικά με τη μελέτη των επιπτώσεων στο περιβάλλον των καθημερινών δραστηριοτήτων του νοικοκυριού σε ολόκληρη της διάρκεια του κύκλου της ζωής τους, με έμφαση στην προσπάθεια περιορισμού ή και πρόληψης των επιπτώσεων αυτών μέσω της αλλαγής των καθημερινών μας συνηθειών.
 
Η Βασιλική Κωσταρέλλη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στη Διατροφική Συμπεριφορά και Υγεία του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Oικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και μέλος του Εργαστηρίου Ανθρωποοικολογίας του ιδίου Τμήματος. Είναι διαιτολόγος και κάτοχος Μαστέρ και Διδακτορικού Διπλώματος του Πανεπιστήμιου King’s College του Λονδίνου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διατροφική συμπεριφορά του ανθρώπου και στους παράγοντες πουν την επηρεάζουν, στην παιδική παχυσαρκία  και στην διατροφή και τον καρκίνο. 
 

Σημείωση: Δείτε ποια είναι τα άλλα εργαστήρια που έχουμε προγραμματίσει:

Σάββατο 3 Μαΐου, 11.00 - "Τι μαθαίνουμε από την ετικέτα ενός τροφίμου;"

Σάββατο 10 Μαΐου, 11.00 - "Εδώ τα καλά φρούτα και λαχανικά"

Σάββατο 10 Μαΐου, 13.00 - "Τα πάντα γύρω από τα ψάρια"

 

Photo (C):Son JiYoung