Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

"Τα πάντα γύρω από τα ψάρια!"

"Τα πάντα γύρω από τα ψάρια!"

[Update 26.04.2014]

Οι θέσεις στα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια έχουν ήδη υπερκαλυφθεί και δυστυχώς δεν είναι δυνατό να δεχθούμε άλλες αιτήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

 

Βιωματικό εργαστήριο, Σάββατο 10 Μαΐου 2014, 13:00 μμ στη Στέγη του ΣυνΑθηνά

Από πού έρχονται τα ψάρια που αγοράζουμεπώς ψαρεύονται, με τι μέσα μεταφέρονται, ποια προβλήματα στην αλιεία θα πρέπει να γνωρίζουμε; Μαζί με τον Ηλία Καλλία, ιχθυολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του WWF Ελλάς σε θέματα αλιείας, κάνουμε βόλτα στην ψαραγορά και βλέπουμε τι φτάνει στο πιάτο μας. Το Σάββατο 10 Μαΐου στη 13:00, συγκεντρωνόμαστε στη Στέγη του ΣυνΑθηνά, συζητάμε και μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από τα ψάρια! 

Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Το πρωτότυπο βιωματικό εργαστήριο θα ‘βάλει στο τραπέζι’ μικρές πρακτικές που θα μας βοηθήσουν αρκετά. Θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε το φρέσκο από το κατεψυγμένο, να καθαρίζουμε το ψάρι χωρίς να πετάμε το μισό, να επιλέγουμε ψάρια στην κατάλληλη εποχή και να διαλέγουμε ψάρια με μεγάλη διατροφική αξία που δεν απειλούνται από την υπεραλίευση.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν φεύγοντας ένα tool-kit για να κάνουν πάντα τις καλύτερες ψαροεπιλογές!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Αν θέλετε να είστε κοντά μας σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήριο, δηλώστε τη συμμετοχή σας έως τις 7 Μαΐου. (Update 26.04.2014 - Οι θέσεις στα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια έχουν ήδη υπερκαλυφθεί και δυστυχώς δεν είναι δυνατό να δεχθούμε άλλες αιτήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους).

Θα σας διδάξει πολλά η ψαροκατάσταση που διοργανώνουμε!

Λίγα λόγια για τον Ηλία Καλλία:

O Ηλίας Καλλίας έχει εργαστεί από το 1998 σε ερευνητικά προγράμματα αλιείας και υδατοκαλλιεργειών σε εργασίες πεδίου και εργαστηρίων με εργοδότες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα βιολογίας) και το ΕΛΚΕΘΕ. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 εργάζεται στο WWF ΕΛΛΑΣ ως συνεργάτης θαλάσσιων προγραμμάτων.

Σημείωση: Δείτε ποια είναι τα άλλα εργαστήρια που έχουμε προγραμματίσει:

Σάββατο 3 Μαΐου, 11.00 - "Τι μαθαίνουμε από την ετικέτα ενός τροφίμου;"

Σάββατο 3 Μαΐου, 13.00 - "Προετοιμάζω το ιδανικό γεύμα για εμένα και την οικογένειά μου"

Σάββατο 10 Μαΐου, 11.00 - "Εδώ τα καλά φρούτα και λαχανικά"

 

Photo (c) Daniela Rmz