Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

"Τι μαθαίνουμε από την ετικέτα ενός τροφίμου;"

"Τι μαθαίνουμε από την ετικέτα ενός τροφίμου;"

[Update 26.04.2014]

Οι θέσεις στα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια έχουν ήδη υπερκαλυφθεί και δυστυχώς δεν είναι δυνατό να δεχθούμε άλλες αιτήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

 

Βιωματικό εργαστήριο, Σάββατο 3 Μαΐου 2014, 11:00 πμ, στη Στέγη του ΣυνΑθηνά:

«Τι μαθαίνουμε από την ετικέτα ενός τροφίμου;»

Με την ομάδα του τμήματος Οικιακής Οικονομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου διοργανώνουμε βιωματικό εργαστήριο για τη σήμανση των τροφίμων. Το Σάββατο 3 Μαΐου στις 11:00, βάζουμε στο «μικροσκόπιο» τις ετικέτες τροφίμων και σας περιμένουμε να εξιχνιάσουμε σημαντικά θέματα που αφορούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα!

Τι προσέχουμε πρωτίστως στην ετικέτα ενός τροφίμου και πόσα γνωρίζουμε για τη θρεπτική τους αξία, τις πρόσθετες ουσίες τους και τις συστάσεις συντήρησης και αποθήκευσής τους; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν, το Σάββατο 3 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στη Στέγη του ΣυνΑθηνά (στην οδό Αθηνάς, απέναντι από τη Βαρβάκειο αγορά).

Με άλλα λόγια, μέσα το βιωματικό εργαστήριο θα μάθουμε πώς να κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές για την υγεία μας και το περιβάλλον, διαβάζοντας σωστά τη σήμανση των τροφίμων!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Αν θέλετε να είστε κοντά μας σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήριο, δηλώστε τη συμμετοχή σας έως τις 30 Απριλίου (Update 26.04.2014 -  Οι θέσεις στα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια έχουν ήδη υπερκαλυφθεί και δυστυχώς δεν είναι δυνατό να δεχθούμε άλλες αιτήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους).

 

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Ο Κώστας Αμπελιώτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ασχολείται ερευνητικά με τη μελέτη των επιπτώσεων στο περιβάλλον των καθημερινών δραστηριοτήτων του νοικοκυριού σε ολόκληρη της διάρκεια του κύκλου της ζωής τους, με έμφαση στην προσπάθεια περιορισμού ή και πρόληψης των επιπτώσεων αυτών μέσω της αλλαγής των καθημερινών μας συνηθειών.
 
Η Βασιλική Κωσταρέλλη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στη Διατροφική Συμπεριφορά και Υγεία του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Oικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και μέλος του Εργαστηρίου Ανθρωποοικολογίας του ιδίου Τμήματος. Είναι διαιτολόγος και κάτοχος Μαστέρ και Διδακτορικού Διπλώματος του Πανεπιστήμιου King’s College του Λονδίνου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διατροφική συμπεριφορά του ανθρώπου και στους παράγοντες πουν την επηρεάζουν, στην παιδική παχυσαρκία  και στην διατροφή και τον καρκίνο. 

Σημείωση: Δείτε ποια είναι τα άλλα εργαστήρια που έχουμε προγραμματίσει:

Σάββατο 3 Μαΐου, 13.00 - "Προετοιμάζω το ιδανικό γεύμα για εμένα και την οικογένειά μου"

Σάββατο 10 Μαΐου, 11.00 - "Εδώ τα καλά φρούτα και λαχανικά"

Σάββατο 10 Μαΐου, 13.00 - "Τα πάντα γύρω από τα ψάρια"