Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

"Εδώ τα καλά φρούτα και λαχανικά!"

[Update 26.04.2014]

Οι θέσεις στα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια έχουν ήδη υπερκαλυφθεί και δυστυχώς δεν είναι δυνατό να δεχθούμε άλλες αιτήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

 

Βιωματικό εργαστήριο, Σάββατο 10 Μαΐου 2014, 11:00 πμ στη Στέγη του ΣυνΑθηνά

«Εδώ τα καλά φρούτα και λαχανικά»

Αλήθεια, ποια είναι τα κριτήρια που ακολουθούμε για να ψωνίσουμε τα φρούτα και λαχανικά μας; Αν είναι ζουμερά τα  πορτοκάλια, αν είναι εντυπωσιακά κόκκινες  οι φράουλες, αν βρούμε  μυρωδάτες ντομάτες και φυσικά αν βρούμε καρπούζι "με σωστό ήχο όταν το χτυπάμε"; Επαρκεί η εξωτερική εικόνα των φρούτων και λαχανικών για να εξασφαλίσουμε μία υγιεινή και θρεπτική διατροφή; Καλύτερη ζωή σημαίνει και καλύτερη γνώση και επιλογή! Γνώση για το τι πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τις διατροφικές μας συνήθειες και επιλογή για το τι πρέπει να ξέρουμε για να υιοθετήσουμε την ποιότητα στην κατανάλωση μέσα στην καθημερινότητά μας.  

Παρέα με τη βιοκαλλιεργήτρια Χαρίκλεια Μινώτου, φέρνουμε τη λαϊκή αγορά στη Στέγη του ΣυνΑθηνά (οδός Αθηνάς, απέναντι από τη Βαρβάκειο αγορά) το Σάββατο 10 Μαΐου στις 11.00 και μαζί με τους συμμετέχοντες στο βιωματικό εργαστήριο εξερευνούμε τη θέση των φρούτων και λαχανικών στη μεσογειακή διατροφή, δίνουμε έμφαση στην εποχικότητα κι αποκαθιστούμε την αδικία που υφίστανται τα «άσχημα φρούτα και λαχανικά»!

Μαθαίνουμε για τη σημασία τους και τη θέση που πρέπει να έχουν στο τραπέζι μας και μυούμαστε στις πρακτικές που θα δώσουν πρόσβαση σε φθηνά φρούτα και λαχανικά καλής ποιότητας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Αν θέλετε να είστε κοντά μας σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήριο, δηλώστε συμμετοχή έως τις 7 Μαΐου. (Update 26.04.2014 - Οι θέσεις στα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια έχουν ήδη υπερκαλυφθεί και δυστυχώς δεν είναι δυνατό να δεχθούμε άλλες αιτήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους).

Μέσα από το βιωματικό εργαστήριο θα καταλάβουμε ότι τελικά...υπάρχουν πολλά που αγνοούσαμε για τα φρούτα και τα λαχανικά!

 

Λίγα λόγια για τη Χαρίκλεια Μινώτου:

Η Χαρίκλεια Μινώτου έχει διδακτορικό στην Αειφορική Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη βιολογική γεωργία. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με θέματα αειφορικής ανάπτυξης και διαχείρισης της υπαίθρου. Από το 1996 είναι και βιοκαλλιεργήτρια. 

 

Σημείωση: Δείτε ποια είναι τα άλλα εργαστήρια που έχουμε προγραμματίσει:

Σάββατο 3 Μαΐου, 11.00 - "Τι μαθαίνουμε από την ετικέτα ενός τροφίμου;"

Σάββατο 3 Μαΐου, 13.00 - "Προετοιμάζω το ιδανικό γεύμα για εμένα και την οικογένειά μου"

Σάββατο 10 Μαΐου, 13.00 - "Τα πάντα γύρω από τα ψάρια"