Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μια αχτίδα αισιοδοξίας και μια πρωτοβουλία που έρχεται...

Φωτογραφία της δημοτικής βιβλιοθήκης Κερατσινίου

Προχθές, 31 Οκτωβρίου, βρεθήκαμε σε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους πέντε δημοτικών βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στο δίκτυο Future Library.

Η συνέντευξη του μήνα: Στέλλα K.

Η συνέντευξη του μήνα: Στέλλα K.

Τονίζουμε συνεχώς ότι μέσα από την Καλύτερη Ζωή θέλουμε να μαθαίνουμε από εσάς. Σήμερα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας παρουσιάσουμε την Στέλλα, εθελόντρια της Καλύτερης Ζωής, που από την πρώτη φορά που ήρθε κοντά μας, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο πρόθυμο να βοηθήσει ανιδιοτελώς οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη. Η μικρή συνέντευξη που ακολουθεί είναι ενδεικτική του χαρακτήρα της. Ευχαριστούμε :) 

 

Στέλλα, με τι ασχολείσαι αυτό το διάστημα;

Μια διαφωτιστική συζήτηση για την τροφή μας

Το βράδυ της Πέμπτης 3 Απριλίου είχαμε την τύχη να βρεθούμε στον ίδιο χώρο, στο Garage TV, μαζί με μερικούς εκπληκτικούς ανθρώπους και να μιλήσουμε μαζί τους για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη διατροφή μας και πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη.

Η συνέντευξη του μήνα: Κατερίνα Κ.

Η συνέντευξη του μήνα: Κατερίνα Κ.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η Καλύτερη Ζωή είστε εσείς κι ότι θέλουμε να δίνουμε το λόγο σε εσάς. Σήμερα λοιπόν παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά την Κατερίνα Κ., ένα από τα πρώτα μέλη της Καλύτερης Ζωής. Η Κατερίνα έχει αναλάβει κι υλοποιήσει τις περισσότερες αποστολές έως σήμερα και σκεφτήκαμε πως είναι καλό να την γνωρίσουμε και μαζί με εμάς να την γνωρίσετε κι εσείς. Της κάναμε λοιπόν λίγες ερωτήσεις ζητώντας να μας δείξει τον τρόπο που η ίδια δραστηριοποιείται στην καθημερινότητά της.

Ένα ταξίδι που προσφέρει χαρά!

Ένα ταξίδι που προσφέρει χαρά!

Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μετράει ήδη 2 μήνες ζωής και 4 στάσεις. Το ταξίδι, για το οποίο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ, επιδιώκει να συστήσει στους πολίτες της Αττικής το βασικό περιεχόμενο του ΚΠΙΣΝ που με γοργούς ρυθμούς θεμελιώνεται στο φαληρικό δέλτα.

Το φάντασμα της αιθαλομίχλης

To φάντασμα της αιθαλομίχλης (Photo: WWF Ελλάς/Andrea Bonetti)

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα. Είναι το φάντασμα της αιθαλομίχλης που πέρυσι έκανε έντονη την παρουσία της και ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις.

Μαζί με τα τζάκια και τις σόμπες ήρθε στα μεγάλα αστικά κέντρα και η αιθαλομίχλη, το φαινόμενο δηλαδή της υπερσυγκέντρωσης ρύπων και αιωρούμενων σωματιδίων και του εγκλωβισμού τους σε αέριες μάζες κοντά στην επιφάνεια της γης, ιδιαίτερα υπό συνθήκες άπνοιας.

Φίλοι της παιδείας...

Φίλοι της παιδείας...

Στο σχολείο της γειτονιάς, οι δάσκαλοι ζητούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να κάνουν τη δουλειά τους, για να μάθουν στα παιδιά να χειρίζονται υπολογιστή και να τους διδάξουν τα βασικά, για να μπορούν να δείξουν στα παιδιά ντοκιμαντέρ, βίντεο με καλά παραδείγματα κοκ. Ο καλύτερος υπολογιστής που έχουν χρονολογείται από το 2003, ανοίγει μετά από 15 λεπτά και ο ήχος που βγάζει μοιάζει περισσότερο με μηχανή αλέσματος καφέ. 

Χρόνο για σας...

Χρόνο για σας (Photo: Flickr/Zamboni.Andrea)

Ο χρόνος τρέχει κι εσείς τρέχετε να τον προλάβετε. Ελάχιστοι είναι αυτοί που παραδέχονται ότι έχουν άφθονο χρόνο στη διάθεσή τους. Κι όμως, ό,τι κι αν κάνετε ένα πράγμα είναι σίγουρο: πρέπει να βρείτε χρόνο για εσάς.

Για να ηρεμήσετε, να ξεκουραστείτε, να δημιουργήσετε, να διαλογιστείτε, να συγκεντρωθείτε σε ατομικές δεξιότητες.

Τι περιμένουμε το 2014

Τι περιμένουμε το 2014 (Photo: Flickr/SallyM)

Τα ευχολόγια είναι καλά αλλά όχι πάντα αληθινά. Για να έχουν νόημα τα όσα λέμε πρέπει να διέπονται από ειλικρίνεια. Καλό λοιπόν είναι να γνωρίζουμε εξ’ αρχής ότι μας περιμένει μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Τι έμαθα για τη σπατάλη τροφίμων

Τι έμαθα για τη σπατάλη τροφίμων (Photo: Flickr/nbcmeissner)

Είμαι πολύ τυχερός που βρέθηκα να συντονίζω μια συζήτηση για τη σπατάλη τροφίμων έχοντας απέναντί μου τρεις εξαιρετικούς ανθρώπους. Την μοναδική Ξένια που κατάφερε ως συνιδρύτρια του ΜΠΟΡΟΥΜΕ να φέρει ένα νέο υπόδειγμα αλληλεγγύης. Ο καλός φίλος Κώστας, αναπληρωτής καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, που έχει το μεγάλο προσόν να είναι εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Ο Ηλίας Μαμαλάκης, που παρά το ότι είναι διάσημος, παραμένει προσιτός και φιλικός με όλους και μεταδίδει με χαρά τις πλούσιες γνώσεις τους.

Σελίδες