Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνέντευξη του μήνα: Στέλλα K.

Τονίζουμε συνεχώς ότι μέσα από την Καλύτερη Ζωή θέλουμε να μαθαίνουμε από εσάς. Σήμερα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας παρουσιάσουμε την Στέλλα, εθελόντρια της Καλύτερης Ζωής, που από την πρώτη φορά που ήρθε κοντά μας, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο πρόθυμο να βοηθήσει ανιδιοτελώς οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη. Η μικρή συνέντευξη που ακολουθεί είναι ενδεικτική του χαρακτήρα της. Ευχαριστούμε :) 

 

Στέλλα, με τι ασχολείσαι αυτό το διάστημα;

Είμαι στο τελευταίο έτος των σπουδών μου και κάνω τη διπλωματική μου εργασία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την απόκτηση του πτυχίου Βιολογίας.

Γιατί έγινες εθελόντρια και μέλος της Καλύτερης Ζωής;

Μου αρέσει  πολύ και με γεμίζει χαρά να βοηθώ και να προσφέρω, χωρίς ο ''άλλος'' να ξέρει ότι πρέπει να με πληρώσει.

Αν είχες ένα μαγικό ραβδάκι, τι θα άλλαζες στην πόλη που ζεις;

Να μην υπάρχει κανένας άστεγος, να προβλέπεται μέριμνα για τους τοξικομανείς, να διεκδικήσουμε περισσότερο πράσινο και καθαριότητα στην πόλη. Ειδικά για το τελευταίο, στόχος θα ήταν η αλλαγή νοοτροπίας ως προς τα σκουπίδια που παράγουμε και τη διαχείρισή τους, ας πούμε μέσα από κομποστοποίηση και σωστή ανακύκλωση υλικών. Με άλλα λόγια, να μην μάς νοιάζει μόνο να φύγουν από το σπίτι  μας, αλλά από μπροστά μας γενικότερα!

Τελικά τι είναι για σένα καλύτερη ζωή; Όχι μόνο περιβαλλοντικά, αλλά γενικότερα. Σε τι κόσμο θα ήθελες να ζεις;

Ιδανικά, θα ήθελα να ζω σε μια χώρα, όπου ο κανόνας θα ήταν η ισότητα μεταξύ των πολιτών και μεταξύ των φύλων, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Εκεί όπου δεν υπάρχουν κομματικά καλούπια και συμφέροντα, ούτε ύπουλες προθέσεις. Επίσης,  έχει σημασία να συνειδητοποίησουμε ότι ο πλανήτης δεν μάς ανήκει, γι’ αυτό η καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων, αλλά και ο σεβασμός απέναντι στα υπόλοιπα είδη (8 εκατομμύρια περίπου) πρέπει να αποτελούν αρχές μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

Πιθανώς να μην υπάρξει αυτός ο κόσμος, αλλά προσπαθώ, ωστόσο, να μην είμαι απαισιόδοξη και να ελπίζω ότι, αλλάζοντας ο καθένας μας τον εαυτό του κι έπειτα τα πράγματα γύρω του -όσο μπορεί και όσο είναι δυνατό- έχει καταφέρει πολλά στη ζωή του, την κάνει καλύτερη.