Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρεις συνεντεύξεις για τη σπατάλη τροφίμων που αξίζει να παρακολουθήσεις

Διαδικτυακή εκπομπή για τη σπατάλη τροφίμων

Η Καλύτερη Ζωή συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης για τους τρόπους περιορισμού της σπατάλης τροφίμων. Ενός προβλήματος που στην Ελλάδα της κρίσης δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σήμερα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Καλύτερης Ζωής, συνεντεύξεις τριών ειδικών που έχουν έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους στην μελέτη της σπατάλης τροφίμων.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, διάσημος σεφ, εξηγεί με απλά λόγια τι σημαίνει σπατάλη και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι πολίτες. Με τον γνωστό αφοπλιστικό του λόγο, ο κύριος Μαμαλάκης αναδεικνύει μερικά κακώς κείμενα στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας και "κρατά ένα μαγικό ραβδάκι".

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, μας μιλά για την σπατάλη στην Ελλάδα και δείχνει το δρόμο για μια πολύτιμη αλληλέγγυα πράξη στην οποία όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε ώστε να μην πάει "καμιά μερίδα χαμένη".

Ο Κώστας Αμπελιώτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, παραθέτει τα μεγέθη της σπατάλης και τις παρενέργειες που προκαλεί και προσπαθεί να λύσει τις παρεξηγήσεις γύρω από την ημερομηνία λήξης των τροφίμων.

Δείτε τα βίντεο.

Μην ξεχνάτε ότι την άλλη εβδομάδα, 19 Δεκεμβρίου, στις 19.45, ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Κώστας Αμπελιώτης και η Ξένια Παπασταύρου (συνιδρύτρια του Μπορούμε) θα βρίσκονται μαζί μας στο στούντιο του Garage TV για να απαντήσουν σε ζωντανή μετάδοση σε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικά με την σπατάλη τροφίμων, να σας δώσουν απλές συμβουλές για τον περιορισμό της, να σας εξηγήσουν τα κέρδη που μπορεί να έχει κάθε νοικοκυριό, να σας μυήσουν σε πράξεις αλληλεγγύης.
Ρωτήστε τους ειδικούς κι αυτοί θα απαντήσουν. Στείλτε τις ερωτήσεις σας για τον Ηλία Μαμαλάκη, τον Κώστα Αμπελιώτη και την Ξένια Παπασταύρου στο info@kalyteri.zoi, στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας ή στον λογαριασμό μας στο facebook!