Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρωτότυπος διαγωνισμός: συνταγές με περισσεύματα!

Πρωτότυπος διαγωνισμός: συνταγές με περισσεύματα!

Η Καλύτερη Ζωή και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ διοργανώνουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, που μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή μας και να βοηθήσει στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων! Στείλτε μας τη δική σας εμπνευσμένη συνταγή με τρία απλά βήματα!

 

Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και επιβαρύνουν το περιβάλλον και την τσέπη μας. Εκτιμάται ότι κατά μέσο κάθε Ευρωπαίος πετά ετησίως τουλάχιστον 179 κιλά τροφίμων ποσό που αντιστοιχεί σε 590 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Οι σημαντικότερες αιτίες είναι η αγορά περισσότερων τροφίμων απ’ ότι χρειαζόμαστε και το μαγείρεμα μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που τελικά καταναλώνουμε. Κι όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι αξιοποίησης των περισσευμάτων. Ένας από αυτούς είναι να τα ξαναμαγειρέψουμε ή να τα σερβίρουμε με διάφορους έξυπνους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, τα απομεινάρια από μια σαλάτα γίνονται μια ωραιότατη σως για μακαρόνια ή τα περισσεύματα από διάφορα λαχανικά γίνονται μια θαυμάσια πίτα!

Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν ευφάνταστους τρόπους αξιοποίησης περισσευμάτων τροφίμων. Στην Ελλάδα ζητάμε τη δική σας συμμετοχή και δημιουργική σύλληψη συνταγών από περισσεύματα!

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας για συνταγές με περισσεύματα και προτείνετε τρόπους αξιοποίησης φαγητών που μαγειρεύτηκαν και δεν καταναλώθηκαν, τροφίμων που περίσσεψαν, αλλά και φρούτων και λαχανικών που έμειναν αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Στείλτε μας από μία μέχρι τρεις συνταγές σας έως τις 13 Ιανουαρίου και ο Άκης Πετρετζίκης, η Νταϊάν Κόχυλα και ο Βαγγέλης Δρίσκας θα αξιολογήσουν τις προτάσεις σας. Οι τρεις νικητές θα κερδίσουν δωροεπιταγές των 150 ευρώ (1ο βραβείο), 100 ευρώ (2ο βραβείο) και 50 ευρώ (3ο βραβείο) από την ΑΒ Βασιλόπουλος!

Οι καλύτερες και πλέον ευφάνταστες συνταγές θα μαγειρευτούν από διάσημους σεφ κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ για τη σπατάλη τροφίμων που διοργανώνουν το WWF Ελλάς και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2014 στο Impact Hub Athens.

Ακόμα, επιλεγμένες συνταγές θα δημοσιευτούν στις ιστοσελίδες των χορηγών του διαγωνισμού. Όλες οι συνταγές που θα επιλεγούν θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες του WWF Ελλάς - Καλύτερη Ζωή και του ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Περιμένουμε τη συνταγή σας!

Όροι διαγωνισμού:
1. Γράψτε τη συνταγή σας στο αρχείο word που θα βρείτε πιο κάτω (Φόρμα καταχώρησης συνταγής)
2. Φωτογραφήστε (προαιρετικά) το πιάτο που δημιουργήσατε με περισσεύματα τροφίμων
3. Στείλτε τη συμπληρωμένη φόρμα και σχετικές φωτογραφίες στο info@kalyterizoi.gr

Τόσο απλά!

Χορηγός διαγωνισμού: ΑΒ Βασιλόπουλος
Χορηγός επικοινωνίας διαγωνισμού: Συνταγές της Παρέας