Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Έρχονται γιορτές. Καιρός για προσφορά!

Αλληλεγγύη προς όλους

Έρχονται γιορτές. Να μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε πράξη το "πνεύμα των Χριστουγέννων". Να επενδύσουμε σε πράξεις αλληλεγγύης, εθελοντισμού, συμπαράστασης όσων έχουν ανάγκη. Υπάρχουν τόσες πολλές πρωτοβουλίες που αξίζει κανείς να προσφέρει βοήθεια.

Κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια. Κοινωνικά φαρμακεία και ομάδες υπεράσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Κέντρα υποδοχής αστέγων. Κοινωνικά φροντιστήρια και τράπεζες χρόνου. Συνεταιριστικές ομάδες που λειτουργούν χωρίς μεσάζοντες και πρωτοβουλίες εναλλακτικών συναλλαγών. Οργανώσεις για την φροντίδα και 'ζωντάνια' των πόλεων, καθώς και ομάδες για τον πολιτισμό και την τέχνη. Τόσες ομάδες, που δυστυχώς πολλοί από εμάς αγνοούμε την ύπαρξή τους.

Κι αν δεν ξέρει κανείς από που να αρχίσει, ας δει τον κατάλογο των οργανώσεων που έχει δημιουργήσει η εξαιρετική πρωτοβουλία "Οργάνωση 2.0". Εκεί περιλαμβάνονται περισσότερες από 300 ομάδες και πρωτοβουλίες από όλη την Ελλάδα. Για την κοινωνία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την φροντίδα αναξιοπαθούντων. Αξίζει να περιηγηθούμε στον κατάλογο αλλά μην μείνουμε μόνο σε αυτό. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι ένα τηλεφώνημα ή μια επιτόπια επίσκεψη. 

Αυτές τις γιορτές αλλά και μετά από αυτές, απαντάμε με αλληλεγγύη και διάθεση για προσφορά.