Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Διαγωνισμός: Βρες τα λάθη ανακύκλωσης και κέρδισε

Η ανακύκλωση στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Από τα 457 κιλά απορρίμματα που κατά μέσο όρο κάθε Έλληνας πετά ετησίως, μόλις τα 79 κιλά ανακυκλώνονται. Το ποσοστό είναι μικρό, παρότι πλέον σχεδόν σε κάθε γειτονιά της χώρας βρίσκονται μπλε κάδοι ανακύκλωσης, ενώ σε κάθε νομό της Ελλάδα υπάρχουν πια ειδικά σημεία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών, λάστιχων κτλ.

Πέρα από το ότι αρκετοί από εμάς δεν ανακυκλώνουμε όλα τα απορρίμματα που μπορεί να ανακυκλωθούν, ένα βασικό λάθος που κάνουμε είναι ότι πετάμε στους μπλε κάδους ακόμα κι αντικείμενα που δεν ανακυκλώνονται, κάνοντας έτσι δυσκολότερο το έργο του συστήματος διαχείρισης των σκουπιδιών.

Κοιτάξαμε από πιο κοντά μερικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης κι εντοπίσαμε μια σειρά από τέτοια λάθη. Τραβήξαμε φωτογραφίες κι αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε έναν μικρό διαγωνισμό για το θέμα. Εσύ γνωρίζεις τι μπαίνει στον μπλε κάδο ανακύκλωσης και τι όχι; Μπορείς να βρεις ποια λάθη ανακύκλωσης κάνουμε συνήθως;

Βρες τα λάθη στις φωτογραφίες που θα βρεις πιο κάτω ή στην ειδική μας εφαρμογή στο facebook και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα από τρία φανταστικά διακοσμητικά που δημιούργησε με ανακυκλώσιμα υλικά η καλή φίλη της «Καλύτερης Ζωής», Αναστασία Δαλμά. Ο διαγωνισμός λήγει στις 21 Ιουλίου και η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 24 Ιουλίου.

Μη χάνεις καιρό. Η ανακύκλωση μπορεί να γίνει σωστά!

Και βέβαια δεν ξεχνάμε ότι η μείωση των απορριμμάτων που παράγουμε είναι η πρώτη επιλογή. Η επαναχρησιμοποίηση ή/και η επιδιόρθωση των αντικειμένων που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η δεύτερη επιλογή. Η ανακύκλωση η τρίτη επιλογή! Δες περισσότερα για την επαναχρησιμοποίηση και την ανταλλαγή και δωρεά αντικειμένων στο νέο φάκελο της Καλύτερης Ζωής με τίτλο "Δες το αλλιώς"

 

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.