Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Η Πάτρα υποδέχτηκε την Άνοιξη με περισσότερο πράσινο!

Από το προηγούμενο Σάββατο κάτοικοι και επισκέπτες της Πάτρας αντικρίζουν μια άλλη όψη στην παραλία της πόλης. Παιδική χαρά, ποδηλατόδρομος και αθλητικοί χώροι κατασκευάστηκαν μετατρέποντας το Νότιο Πάρκο σε ένα ευχάριστο σημείο συνάντησης για ανοιξιάτικες βόλτες. Τίποτα πλέον δεν θυμίζει την προηγούμενη υποβαθμισμένη κατάσταση του χώρου.
 
Ο Δήμος με τη συμμετοχή τοπικών ομάδων και σχολείων όλων των βαθμίδων κατάφερε να αλλάξει και να αναβαθμίσει το πάρκο. Μαθητές, γονείς, πρόσκοποι, εκπολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντές και η ομάδα ποδηλατών αγκάλιασαν το κάλεσμα του πάρκου φυτεύοντας πάνω από 1.500 διαφορετικά είδη δέντρων, τα οποία θα μεγαλώσουν και θα γίνουν «η πράσινη αυλή της Πάτρας», όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος. Πέρα όμως της δενδροφύτευσης, λήφθηκε η κατάλληλη μέριμνα για εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτισμού.


 

Η ημέρα γιορτής για το πράσινο ολοκληρώθηκε με διάφορες δραστηριότητες όπως τον διάπλου των ιστιοπλοϊκών σκαφών από το Ναυταθλητικό Όμιλο Πατρών και Ρίου προβάλλοντας μήνυμα κατά του ρατσισμού ενόψει της «Ευρωπαϊκής εβδομάδας κατά του ρατσισμού».