Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Ένας πρωτότυπος αμπελώνας μέσα στη Θεσσαλονίκη!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει βάλει στο επίκεντρο το πράσινο και με μεράκι δημιούργησε έναν πρωτότυπο αμπελώνα μέσα στην πόλη! Από τον Απρίλιο του 2013 ο Δήμος σε συνεργασία με το εργαστήριο Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και το Κτήμα Γεροβασιλείου μετέτρεψαν τον χώρο ενός παλιού μηχανουργείου σε αμπελώνα!

Ο αμπελώνας έχει έκταση 2 στρεμμάτων και περιέχει 480 ελληνικές ρίζες λευκών (Ρομπόλα και Μαλαγουζιά) και κόκκινων (Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο) ποικιλιών! Ως προς την τοποθεσία του, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου 190 και  Τζοβαροπούλου, κοντά στο Καυταντζόγλειο στάδιο.

Πολίτες, εθελοντές και υπάλληλοι του Δήμου συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 16/9 και γνώρισαν τις ποικιλίες και την καλλιέργειά του αμπελώνα, καθώς και συμμετείχαν στη διαδικασία του τρύγου. Οι ποσότητες του κρασιού θα διατεθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία για φιλανθρωπικούς σκοπούς και θα δημοπρατηθούν για να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου.

Τα καλά νέα είναι ότι ο αμπελώνας έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και χρησιμοποιείται από το Εργαστήριο Αμπελουργίας του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ είναι επισκέψιμος και σε σχολεία.

Μία γευστική όαση πρασίνου σε περιμένει στην επόμενη βόλτα σου στη συμπρωτεύουσα! Αν θέλεις να δεις που βρίσκεται ο αμπελώνας, αλλά και να αφήσεις το δικό σου σχόλιο για τον χώρο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή WWF GreenSpaces και να τον αναζητήσεις στον χάρτη της Θεσσαλονίκης.