Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Ραντεβού στο πάρκο για σινεμά!

Δροσιά, αεράκι, κάποιο ρόφημα στο χέρι και χαλάρωση μπροστά από ένα κινηματογραφικό πανί με φόντο μία πράσινη όαση!

Απολαυστικά μέσα από απλές πινελιές μπορεί να γίνουν τα βράδια του φετινού καλοκαιριού στην Αθήνα. Χάρη στην πρωτοβουλία διάφορων φορέων και οργανισμών που προσφέρουν δωρεάν σινεμά σε ανοιχτούς χώρους, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας προσκαλούνται να ταξιδέψουν σε αγαπημένες εικόνες από παλιές ή σύγχρονες ταινίες και να δουν την πόλη τους με μία χαλαρή και ψυχαγωγική ματιά.

Από το πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, το Άλσος Πετραλώνων και το Άλσος Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η λίστα με τα σημεία που θα φιλοξενήσουν περισσότερες από 30 ταινίες είναι μεγάλη, δροσιστική και δελεαστική. Μία επίσης καλή ευκαιρία για να ανακαλύψουμε πράσινους χώρους και πλατείες που ίσως αγνοούσαμε στην πόλη μας και μία υπέροχη  αφορμή για να χαλαρώσουμε με την παρέα μας κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι.

Αν ανυπομονείς να συμμετέχεις κι εσύ στις προβολές, πιο κάτω θα βρεις μία σύντομη λίστα με ταινίες που θα προβληθούν σε διάφορα σημεία της πόλης! Αν δεν γνωρίζεις που είναι τα σημεία και αν θέλεις να καταφτάσεις πριν πέσει ο ήλιος για να απολαύσεις τις ομορφιές τους απολαμβάνοντας αναζωογονητικές πράσινες γωνιές, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις το σημείο τους μέσα από την δωρεάν εφαρμογή WWF GreenSpaces. Και γιατί όχι, να καταγράψεις και να βαθμολογήσεις και εσύ τα πράσινα σημεία που θα επισκεφτείς αποτυπώνοντας τις δικές σου εντυπώσεις!

“Park your cinema”-Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (κάθε Παρασκευή, δωρεάν είσοδος)
-«Σούπα Πάπιας» (1933),των αδελφών Μαρξ, Παρασκευή 8 Ιουλίου
-«Το ταξίδι του Σάλιβαν», Παρασκευή 15 Ιουλίου

To πρόγραμμα των επόμενων προβολών θα ανακοινωθεί προσεχώς. Οι προβολές θα γίνονται στον ανοιχτό χώρο του Ιδρύματος, ένα στολίδι που κατέφτασε στην πόλη με την υπόσχεση να κάνει τη ζωή των κατοίκων πιο πράσινη και ποιοτική. 

H συμμετοχή στην προβολή γίνεται με δελτίο προτεραιότητας, το οποίο θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30’ πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες: 216 8091001/002/003 ή με email στο: visitorscenter@snfcc.org


6ο Αthens Open Air Festival
«West side story», Τετάρτη 6 Ιουλίου Στύλοι Ολυμπίου Διός στις 21:30
«Η απειλή», Παρασκευή 8 Ιουλίου,  Θέατρο Αττικού Άλσους στις 22:00
«Φιλιά εις τα παιδιά», Δευτέρα 11 Ιουλίου, Πεζόδρομος Ερμού (απέναντι από την είσοδο του Μουσείου Κεραμεικού) στις 21:30

(Tο αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο παραπάνω link.)


Πάρκο Ναυαρίνου, Εξάρχεια, (κάθε Τετάρτη, 21:00)
«Θεέ μου τι σου κάναμε!», Τετάρτη 6 Ιουλίου
«Σιωπηλός γάμος» Τετάρτη 13 Ιουλίου
«Blade runner», Τετάρτη 20 Ιουλίου

 

 

Cover Photo (C): nyxtespremieras