Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Γιορτάστε δημιουργικά με τα παιδιά

Γιορτάστε με τα παιδιά σας (Photo: Flickr/Lavender's legacy by Ryan)

Έφτασαν οι γιορτές και μια σειρά από παιδικές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Εμείς επιλέξαμε τέσσερις εκδηλώσεις που διεξάγονται στην Αθήνα και σας τις παρουσιάζουμε. Καλές γιορτές :)

 

Την Παρασκευή Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, στις 6:30 μ.μ., στον Πολυχώρο, στο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 119, ο εμψυχωτής Γιώργος Λυμπέρης «ενορχηστρώνει» την επίλυση του μυστηρίου των Χριστουγέννων. Με τον ντετέκτιβ Κλουζ φυσικά!

Πολλές οι παιδικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος. Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 11.00 - 14.00 «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο», ένα εργαστήριο κατασκευών «Φυλαχτά από..φελλό» από την Κεντρική Αφρική. Για ένα φυλαχτό που κρύβει μέσα όλες τις ευχές μας για την καινούργια χρονιά! Και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 11.00 - 14.00, στο ίδιο εργαστήριο κατασκευών το «Σκιές και ήρωες!» από την Ινδία. Το χαρτί μεταμορφώνεται στα χέρια των παιδιών και γίνεται φιγούρα για θέατρο σκιών. Και την ίδια μέρα, 11.00 – 12.00 «Παιχνίδια όλου του κόσμου» με την ομάδα paperdollwise. Πάνω σε ένα μεγάλο επιδαπέδιο χάρτη όλης της γης και με ένα ζάρι τα παιδιά θα παίξουν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από όλον τον κόσμο.

Πλούσιο και το πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου, ξεχωρίζουμε την «Λαμπερή χιονοθύελλα»: Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λαμπερή χιονοθύελλα; Με ποιο τρόπο η γλυκερίνη επιβραδύνει την κίνηση των αντικειμένων μέσα στο νερό; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ιδιότητες του νερού σε συνδυασμό με τη γλυκερίνη καθώς κατασκευάζουν τη δική τους διακοσμητική λαμπερή χιονοθύελλα. Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου & Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013.

Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 11.00, σας περιμένουμε στον Εθνικό Κήπο, μεγάλους και μικρά παιδιά, για να εξερευνήσουμε τους χώρους πρασίνου και να παίξουμε κυνήγι θησαυρού. Μαζί μας θα έχουμε τους Books Crossers και το Παιδικό Μουσείο. Η δράση μας υποστηρίζεται από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων και εντάσσεται στο ελπιδοφόρο "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου".