Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στη Θεσσαλονίκη!

Από τις 2 έως και τις 8 Οκτωβρίου το WWF Ελλάς ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα βιωματικό «ταξίδι» μιας διατροφής που μπορεί να προστατέψει την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη!

Στο πλαίσιο της νέας του εκστρατείας για τη βιώσιμη διατροφή, «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης», το WWF Ελλάς μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, από 2 έως 8 Οκτωβρίου, μια διαδραστική κινητή έκθεση για να απαντήσει σε ερωτήματα που ίσως να μην τα έχουμε σκεφτεί ποτέ. Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για την υγεία μας και το περιβάλλον; Πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές για να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν υγιή πλανήτη; Μπορούμε όντως να τρώμε κολιό τον Αύγουστο; Πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι;

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν από τους πρώτους σταθμούς της κινητής έκθεσης του WWF Ελλάς που θα διατρέξει 20 ελληνικές πόλεις την Ελλάδα, στο πλαίσιο μια πανελλήνιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τη βιώσιμη διατροφή  με μεγάλο δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτή το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Έτσι, από 2 έως 8 Οκτωβρίου, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης (κατά τις πρωινές ώρες) αλλά και το ευρύτερο κοινό τα απογεύματα, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε 6 διαδραστικά περίπτερα και να ενημερωθούν γύρω από τη διατροφή και την άμεση σχέση της με το περιβάλλον. Επίσης, η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για τους Θεσσαλονικείς και το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Οκτωβρίου.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της έκθεσης:
2 - 6 Οκτώβρη      8.45 - 13.00 ανοικτή μόνο για σχολεία κατόπιν προεγγραφής
17.00 - 21.00 ανοικτή για το ευρύτερο κοινό
7 - 8 Οκτώβρη     10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00 ανοικτή για το ευρύτερο κοινό

Παράλληλα, στο πλαίσιο της καμπάνιας, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου θα παρευρεθεί στο εμπορικό κέντρο MediterraneanCosmos την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, από τις 15:00 έως τις 17:00 και θα ετοιμάσει δυναμωτικά και ευφάνταστα smoothies από λαχανικά και φρούτα εποχής. Ο γνωστός σεφ θα προσκαλέσει παιδιά και ενήλικες να γευτούν τα μυστικά μίας ισορροπημένης διατροφής φιλικής προς την υγεία μας και τον πλανήτη .

Τι περιλαμβάνει η έκθεση του WWF Ελλάς;

Συγκεκριμένα, μέσα από βιωματικές δράσεις, παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Όπως σημειώνει η Βίκυ Μπαρμπόκα, Υπεύθυνη Προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή: «Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής, διασκεδάζοντας. Μέσα από τις επισκέψεις μας σε 20 πόλεις, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με την τοπική κοινωνία, να μάθουμε από τα παιδιά και να μοιραστούμε πολύτιμες γνώσεις μαζί τους γύρω από την προστασία του πλανήτη και την υγεία όλων. Ας μην ξεχνάμε ότι το μέλλον των παιδιών μας περνάει μέσα από το πιάτο μας και τις επιλογές μας.»