Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου. Σας περιμένουμε στον Εθνικό Κήπο

Η δεύτερη στάση στο «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» είναι η Αθήνα και η Καλύτερη Ζωή θα βρίσκεται εκεί, προσκαλώντας όλους τους πολίτες να ανακαλύψουν ξανά τους χώρους πρασίνου της πόλης!

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, με έναν αγώνα ρητορικής. Νέοι θα συζητήσουν με επιχειρήματα για τον ρόλο της Δημοκρατίας στη σύγχρονη κοινωνία και τη σχέση της με τους ιδεολογικούς της αντιπάλους. Αμέσως μετά, στην κεντρική αίθουσα της βιβλιοθήκης θα προβληθούν ψηφιακές πειραματικές ταινίες μικρού μήκους από το κινηματογραφικό εργαστήρι που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ».

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, η Καλύτερη Ζωή παίρνει την σκυτάλη. Στις 11.00, με αφετηρία την κεντρική είσοδο του Εθνικού Κήπου και την καθοδήγηση του WWF Ελλάς, οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους πράσινους χώρους της πρωτεύουσας και να καταγράψουν την κατάστασή τους. Την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, οι Book Crossers και το Παιδικό Μουσείο διοργανώνουν ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού για ενήλικες και οικογένειες στον Εθνικό Κήπο, που προσκαλεί όλους να ανακαλύψουν ότι τα πάρκα της πόλης αποτελούν ελεύθερους χώρους δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας.

Οι δράσεις μας στον Εθνικό Κήπο ξεκινούν στις 11.00 και ολοκληρώνονται στις 12.30.

Αμέσως μετά, μπορούμε να μεταφερθούμε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, όπου οι καλλιτέχνες Μάγια Ανδρέου, Έφη Λογγίνου, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνος Τζούμας και Μαριέττα Φαφούτη θα υποδεχτούν το κοινό για να διαβάσουν αποσπάσματα από τα αγαπημένα τους βιβλία και να έρθουν σε ανοιχτό διάλογο με τους παρευρισκομένους σχετικά με την τέχνη και τη θέση της στην κοινωνία. Μαζί τους θα διαβάσουν οι κ.κ. Γιάννης Τροχόπουλος (Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ) και Σταύρος Ζουμπουλάκης (Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου ΕΒΕ). Η αυλαία των εκδηλώσεων στην Αθήνα θα πέσει με μελωδικό τρόπο, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, με την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» και το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η Καλύτερη Ζωή σας περιμένει στον Εθνικό Κήπο, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 11.00 και υπόσχεται ότι θα περάσετε πραγματικά καλά. Το Σάββατο ανακαλύπτουμε ξανά το αστικό πράσινο και σας θέλουμε κοντά μας.

 

* Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (www.nlg.gr). Η Καλύτερη Ζωή υποστηρίζει με θέρμη το πρόγραμμα!