Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Αρωματικές αυλές για τους μαθητές!

Ο Δήμος Ιλίου έβαλε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Φύτευση Αρωματικών Φυτών σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία» της πόλης.  Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος υλοποίησε με επιτυχία παρεμβάσεις για τη δημιουργία και τον εμπλουτισμό σχολικών κήπων με αρωματικά φυτά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσιάσεις για τα αρωματικά φυτά της Ελλάδας, παιχνίδια για τους μαθητές και φυσικά η εμπειρία τους ολοκληρώθηκε με τη φύτευση! Οι μαθητές έμαθαν για διάφορα είδη αρωματικών φυτών όπως δεντρολίβανο, λεβάντα, βασιλικό, δυόσμο, μέντα, δάφνη, αλλά και τη μορφολογία των φυτών και τον τρόπο φύτευσης.

Η διαδικασία ήταν άκρως βιωματική και ψυχαγωγική! Τα παιδιά έμαθαν να φτιάχνουν βοτανολόγιο, έλυσαν το «αρωματικό» σταυρόλεξο και το κουίζ με τα αρωματικά σακουλάκια. Στην συνέχεια βγήκαν και έξω από την τάξη. Σκάλισαν το χώμα, άγγιξαν τα φυτά και ανέλαβαν τη φροντίδα τους.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις σε 12 σχολεία του Δήμου Ιλίου συμμετέχοντας στο πρόγραμμα περίπου 900 μαθητές. Τα παιδιά λάτρεψαν το πρόγραμμα με χαρακτηριστικά  σχόλια των μικρών μαθητών όπως: «Σας ευχαριστούμε που ομορφύνατε το σχολείο μας». Τον ίδιο ενθουσιασμό μοιράστηκαν και οι εκπαιδευτικοί παρατηρώντας ότι «Η βιωματική εμπειρία των παιδιών στη φύτευση, το πότισμα και την περιποίηση, τους έμεινε αξέχαστη! Τα παιδιά αγάπησαν τα φυτά και πλέον ξέρουν πως μπορούν να τα προστατεύσουν. Μακάρι τέτοια προγράμματα να συνεχιστούν και στο μέλλον».