Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στο Νηπιαγωγείο Παραποτάμου Θεσπρωτίας απονεμήθηκε το Αργυρό Πάντα για τις πράξεις των παιδιών. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στη Βάσω και την Λαμπρινή, τις νηπιαγωγούς που ενθάρρυναν και παρότρυναν τα παιδιά του σχολείου να υλοποιήσουν μια σειρά από περιβαλλοντικές δράσεις. 

1. Γιατί δηλώσατε συμμετοχή στην Καλύτερη Ζωή;

Θεωρήσαμε ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για το σχολείο μας, μιας και το διοργάνωνε η WWF ,να οργανώσουμε περιβαλλοντικές δράσεις με τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να αποκτήσουν, όσο αυτό είναι εφικτό, οικολογική συνείδηση.

2. Ποια ήταν η ανταπόκριση των παιδιών όταν τους ανακοινώσατε ότι θέλετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα;

Τα παιδιά ήταν ήδη εξοικειωμένα σε περιβαλλοντικές δράσεις, μιας και έχουμε ασχοληθεί με Περιβαλλοντικά προγράμματα σε συνεργασία με την HELMEPA, αλλά ενθουσιάστηκαν με τη WWF και κυρίως με το Πάντα και ήθελαν να το βοηθήσουν.

3. Ποια δράση ξεχωρίσατε και γιατί;

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον ανθόκηπο καθώς φύτεψαν με τα ίδια τους τα χεράκια το αγαπημένο τους λουλούδι, τα φρόντιζαν και τα είδαν να αναπτύσσονται και να μεγαλώνουν και επιπλέον ομόρφυναν και το σχολείο μας!

4.Περιγράψτε κάτι μικρό κι ευτράπελο που αποτυπώθηκε στη μνήμη σας καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων

Όταν επισκεφθήκαμε το Δρέπανο για να καθαρίσουμε την παραλία, ήταν πολύ ενθουσιασμένα! Αφού πέρασε αρκετή ώρα και εμείς ακόμη καθαρίζαμε μέσα στον ήλιο γύρισαν αγανακτισμένα και μας είπαν: "Αμάν δεν μπορούμε εμείς συνέχεια να καθαρίζουμε και οι άνθρωποι να βρωμίζουν!" Στο τέλος βέβαια επιβραβεύτηκαν τρώγοντας από ένα λαχταριστό παγωτό!

5. Ποια η ανταπόκριση των γονιών στις πράξεις σας;

Ήταν πάντα δίπλα μας και μας βοηθούσαν σε ότι και τους ζητήσαμε! Άλλωστε χωρίς τη βοήθεια τους δεν θα τα καταφέρναμε!

6. Έχετε κάνει τόσα. Τι σχέδια έχετε για του χρόνου;

Στόχος μας κάθε καινούρια χρονιά είναι η υλοποίηση Περιβαλλοντικών προγραμμάτων όποτε ευελπιστούμε σε μια καινούρια συνεργασία!

 

Σχόλια: 
"Αμάν δεν μπορούμε εμείς συνέχεια να καθαρίζουμε και οι άνθρωποι να βρωμίζουν!"Αμάν δεν μπορούμε εμείς συνέχεια να καθαρίζουμε και οι άνθρωποι να βρωμίζουν! - See more at: http://kalyterizoi.gr/case_studies/nipiagogeio-parapotamoy-omorfyne-shol...
Αμάν δεν μπορούμε εμείς συνέχεια να καθαρίζουμε και οι άνθρωποι να βρωμίζουν! - See more at: http://kalyterizoi.gr/case_studies/nipiagogeio-parapotamoy-omorfyne-shol...