Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γλυκές μπουκιές για παιδιά και μεγάλους από τον Άκη Πετρετζίκη!

(c) WWF Ελλάς
O Άκης Πετρετζίκης ήταν μαζί μας στο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων όχι μία, αλλά δύο ημέρες! Τα πρωινά στο Impact Hub γέμισαν με δημιουργικότητα, παιδικές φωνές και σοκολατένιες μπουκιές! Ο γνωστός σεφ εξήγησε ότι στην Ελλάδα της κρίσης είναι απαράδεκτο να πετάμε τόσα κιλά τροφίμων (στην Ελλάδα 179 κιλά ανά άτομο ετησίως) ενώ γύρω μας άνθρωποι ζουν στο όριο της φτώχειας και είχε με τους παρευρισκόμενους μικρούς και μεγάλους έναν ευχάριστο διάλογο γύρω από τη διατροφή και το ζήτημα των περισσευμάτων τροφίμων. "Υπάρχει πάντα τρόπος να αξιοποιήσετε τα περισσεύματα τροφίμων. Τα γλυκά, και μάλιστα τα χριστουγεννιάτικα, είναι μία καλή αφορμή για να δούμε πόσες εναλλακτικές συνταγές έχουμε!".Τα παιδιά, μικροί ταλαντούχοι σεφ, τον βοήθησαν να ετοιμάσει μία γλυκιά και διασκεδαστική συνταγή για cake pops όπου τίποτα δεν πάει χαμένο!
 
Σας την παραθέτουμε εδώ και σας προτείνουμε να την ετοιμάσετε παρέα με τα παιδιά σας! 
 
Cake Pops
Μία εύκολη συνταγή για να μη πετάξουμε ούτε ψίχουλο από τα περισσευούμενα κέικ, βασιλόπιτες ή τσουρέκια....
 
Υλικά για 20-25 cake pops (x3 φορές)
•      500 γρ κέικ ή βασιλόπιτα ή τσουρέκι
•      365 γρ. Τυρί κρέμα
•      190 γρ. Ζάχαρη άχνη
•      60 γρ. Μέλι
•      105 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 
Υλικά για τη διακόσμηση
•      διαφορες λιωμένες σοκολάτες
•      πολύχρωμα τρουφάκια, ζάχαρες, καραμελωτά, ξηροί καρποί, καρύδα τριμμένη κτλ
•      ξυλάκια
 
Εκτέλεση
 
1. Αρχικά τρίβουμε το κέικ σε ένα μπολ.
2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν.
3. Προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη άχνη (αφού την έχουμε περάσει απο σίτα) και χτυπάμε.
4. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα  με το βούτυρο και την άχνη, αρχίζουμε και το προσθέτουμε στο τριμμένο κέικ και πλάθουμε με τα χέρια μας.
5. Προσοχή, το προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια συμπαγή μάζα. Δε θέλουμε σφιχτή ζύμη γιατί σκοπός μας είναι τα cake pops μας να είναι από έξω να είναι τραγανά και μέσα να είναι μαλακά.
6. Τυλίγουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Έπειτα, πλάθουμε μεσαίες μπαλίτσες τις οποίες τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Για πιο εύκολο πλάσιμο βρέχουμε τα χέρια μας με νερό. To ιδανικό είναι να αφήσουμε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 8-12 ώρες (ολόκληρο το βράδυ) ώστε να σφίξουν τα τρουφάκια μας.
7. Για να διακοσμήσουμε λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και το βουτάμε στη σοκολάτα, κρατώντας από την πλευρά που έχει τη μύτη, κι έπειτα το τοποθετούμε στη μπαλίτσα.
8. Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία θα περιμένουμε τουλάχιστον για μια ώρα προκειμένου να ενωθεί το ξυλάκι με τη μπαλίτσα στο ψυγείο.
9. Μόλις είναι έτοιμα, περνάμε κάθε cake pop από την κουβερτούρα κι έπειτα από την τρούφα ή την καρύδα ή ό,τι άλλο διακοσμητικό θέλουμε
10.Μόλις το διακοσμήσουμε το βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι για να σταθεί και τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα αφήνουμε μέχρι να τα χρειαστούμε για σερβίρισμα.
 
Συμβουλή: Για να τα στολίσουμε όμορφα, μπορούμε να πάρουμε ένα κομμάτι φελιζόλ. Θα το τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα πολύχρωμο χαρτί και θα "καρφώσουμε" πάνω του τα cake pops μας..