Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Το "Unconference" του Future Library στις 9 και 10 Δεκεμβρίου

(c) Future Library

Συστήνεται ως «Αντι-συνέδριο» και έρχεται στο Μουσείο Μπενάκη στις 9 και 10 Δεκεμβρίου για  να προσδώσει πολυπολιτισμική και διεθνή ενέργεια στο χώρο των βιβλιοθηκών και όχι μόνο! Κοινώς, το “Unconference” είναι μία κυψέλη δημιουργικής συνεύρεσης και προσκεκλημένοι της θα είναι  55 ομιλητές και περίπου 400 συμμετέχοντες από τον χώρο των Βιβλιοθηκών,του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης, του βιβλίου εν γένει, αλλά και της τεχνολογίας. Το πρόγραμμα εναγκαλίζει πρωτότυπες δράσεις, εργαστήρια, ομιλίες αλλά και performances μαζί με πολλά happenings και έχει την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Οι βιβλιοθήκες του δικτύου Future Library θα πρωταγωνιστήσουν με έναν εναλλακτικό Μαραθώνιο Δημιουργικότητας και σε έναν διάλογο με μεγάλους οργανισμούς και φορείς από το εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται οι  Δημόσιες Βιβλιοθήκες της πόλης Aarhus της Δανίας, η Europeana, η Βρετανική πρωτοβουλία "Get it Loud in Libraries", η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι και οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Σερβίας και της Βουλγαρίας.

Η  «Καλύτερη Ζωή» δεν θα λείψει! Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου από τις 12:00-13:00 διοργανώνει ένα συμμετοχικό βιωματικό εργαστήριο γύρω από το αστικό πράσινο. Το εργαστήριο συμπεριλαμβάνει εξόρμηση στο Σαράφειο πάρκο προς εξερεύνηση της κατάστασης του χώρου πρασίνου,  των προδιαγραφών του και πιθανών βελτιώσεων του. Μια πρωτοβουλία από τους πολίτες για τους πολίτες.

Οι ευρύτερες θεματικές του συνεδρίου συμπεριλαμβάνουν design, καινοτομία, e-books, γενιά «Υ», ενώ 2 Βαλκανικές Σκηνές θα «καταληφθούν» από καινοτόμες πρωτοβουλίες από τον χώρο των βιβλιοθηκών και του ευρύτερου πολιτισμικού πεδίου των Βαλκανίων.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους. Μένει να κάνετε μία προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας εδώ.  Σας περιμένουμε!