Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Φέτος το καλοκαίρι τα ...αντίθετα πάνε στις βιβλιοθήκες!

Eίναι το τρίτο καλοκαίρι που οι δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες του δικτύου Future Library θα προσφέρουν στα παιδιά ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και προγραμμάτων. Οι 100 περίπου βιβλιοθήκες του δικτύου, σε όλη την Ελλάδα, οργανώνουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες τους. Φέτος το θέμα των δράσεων είναι «οι αντίθετοι κόσμοι» που θα...συναντηθούν στη βιβλιοθήκη. Τα αντίθετα, αν το σκεφτούμε, είναι ο τρόπος που έχει ο νους μας να αντιλαμβάνεται τον κόσμο: πάνω-κάτω, καλό-κακό, μέσα-έξω, εγώ-ο άλλος, κλπ. Αυτό άλλωστε ανέδειξαν και γλωσσολόγοι και κοινωνικοί ανθρωπολόγοι όπως Saussure και ο Claude Levi Strauss.  Ιδανικό και πολυεπίπεδο το θέμα λοιπόν.
 
Στο ανοιξιάτικο σεμινάριο της Βέροιας οι υπεύθυνοι των βιβλιοθηκών παρακολουθούν εργαστήρια για να πλουτίσουν τις δεξιότητές τους ώστε να δομούν και να υλοποιούν σωστά την καλοκαιρινή εκστρατεία. Αν κρίνουμε από τα χιλιάδες παιδιά που επισκέπτονται πια το καλοκαίρι τις γειτονικές τους βιβλοθήκες, ο στόχος επιτυγχάνεται και με το παραπάνω.
 
Η «Καλύτερη ζωή»  είχε τη χαρά να βρίσκεται και αυτή τη φορά στη Βέροια με ένα εργαστήριο «Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο»! Στόχος ήταν να εμπνεύσει μια δράση εξερεύνησης του χώρου γύρω από τη βιβλιοθήκη μέσα από τα αντίθετα. Χλωρό-ξηρό, φως-σκια, ουρανός-γη, και χίλιες δυο άλλες αντιθέσεις μπορούν να εμπνεύσουν ένα μονοπάτι ανακάλυψης της φύσης και του αστικού περιβάλλοντος γύρω από τη βιβλιοθήκη.
 
Δείτε την περιγραφή του εργαστηρίου εδώ και εμπνευστείτε μία διαδρομή ανακάλυψης αντίθετων κόσμων που τελικά μπορούν να συναντηθούν και να συμφιλιωθούν στη βιβλιοθήκη, στο σχολείο,στο σπίτι!