Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφή για σκέψη

Σεμινάριο με θέμα “Τροφή  για σκέψη” διοργανώνει την επόμενη Τρίτη 12 Νοεμβρίου το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών σε συνεργασία με το WWF Eλλάς στο πλαίσιο της θεματικής χρονιάς 2013-14 αφιερωμένης στον Ενεργό  Πολίτη και του προγράμματος Καλύτερη Ζωή. Στο σεμινάριο θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της οργάνωσης Μπορούμε.

Το σεμινάριο θα καλύψει ζητήματα προσέγγισης των διατροφικών  μας επιλογών και επεμβάσεων που έχουν επιδράσεις και συνέπειες στο περιβάλλον, στην υγεία μας, και στα άλλα πλάσματα του πλανήτη. Θα ασχοληθούμε με θέματα παραγωγής της τροφής, τροφοχιλιομέτρων, εποχικότητας, εντοπιότητας προϊόντων, υπερκατανάλωσης και σπατάλης φαγητού, οικονομίας της τροφής, με στόχο την αλλαγή διατροφικών συνηθειών προς την κατεύθυνση του στόχου: Τρέφομαι με σκέψη για το σώμα μου, τον πλανήτη και την τσέπη μου.

Φυσικά το σεμινάριο θα είναι βιωματικό για αυτό οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν δεν θα πρέπει να ξεχάσουν να φέρουν μαζί το κολατσιό τους που θα μας βοηθήσει να επεξεργαστούμε τρόπους για υιοθέτηση υπεύθυνων  συμπεριφορών σε σχέση με τη διατροφή μας που θα εξασφαλίσουν  τη διατήρηση του πλανήτη και της ζωής.  Όλα περνάνε από το πιάτο μας!

Δυστυχώς οι θέσεις είναι λίγες για αυτό συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση έως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 και θα πληροφορηθείτε αν είσαστε ανάμεσα στους συμμετέχοντες από τον κατάλογο που θα αναρτηθεί εδώ στις 11 Νοεμβρίου  2013.