Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι μαγειρεύουν λιλιπούτειοι μαθητές από 17 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πειραιά;

(c) Δήμος Πειραιά
 
Η μαγειρική είναι μία καταπληκτική δραστηριότητα, ακόμα και για μικρούς μάγειρες! Αυτό μας αποδεικνύουν λιλιπούτειοι μαθητές από 17 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πειραιά. Οι παιδικοί σταθμοί ενώνουν το μαγειρικό, και όχι μόνο, ταλέντο τους υπό την ομπρέλα της Αντιδημαρχείας του Δήμου Πειραιά και συμμετέχουν στις δράσεις της Καλύτερης Ζωής. 
 
Tριακόσια σαράντα πέντε παιδιά, προνηπιακών τμημάτων και με επιλεγμένη θεματική ενότητα τη «Διατροφή», παίρνουν μέρος στη δράση Eco Master Chefs και κατανοούν την προέλευση των τροφών, εκτιμούν τη φύση ως πηγή προέλευσής τους, αλλά και μαθαίνουν για τα μειονεκτήματα της άσκοπης σπατάλης τους. 
 
Oι μαθητές,κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, παρακολουθούν τις αγορές των προϊόντων, αλλά και τη σωστή χρήση τους. Έπειτα, φοράνε τις μαγειρικές ποδιές τους, καλούνται να διαλέξουν μία συνταγή και οργανώνουν οικο-μαγειρέματα στην κουζίνα του σχολείου τους!
 
Ο Δήμος Πειραιά δίνει ένα λαμπρό παράδειγμα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα οικολογικής συνείδησης και περιβαλλοντικής παιδείας, που  θα οδηγήσει στη δημιουργία ενεργών πολιτών με αγάπη για το περιβάλλον (φυσικό – κοινωνικό – πολιτιστικό). Η Καλύτερη Ζωή τους καλωσορίζει στην παρέα!