Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

«Θέρμανση χαμηλού κόστους»- όχι σε πειραματισμούς και παραπληροφόρηση

Η απόγνωση των πολιτών για τους τρόπους  που θα ζεσταθούν τον χειμώνα δημιουργεί εύφορο έδαφος για «ζιζάνια» παραπληροφόρησης , παραπλάνησης και εύκολου κέρδους. Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις για συσκευές που υπόσχονται «εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος έως και 45%» διαψεύσθηκαν άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή που ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι τέτοιου είδους συσκευές δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος. Όμοια, η απόγνωση δίνει χώρο στην προώθηση επικίνδυνων ή/και αναποτελεσματικών τρόπων θέρμανσης, όπως για παράδειγμα ο «τρόπος θέρμανσης εξαιρετικά χαμηλού κόστους» με κεριά ρεσώ.

Παρότι κάθε πρωτότυπη και «οικονομική» ιδέα τείνει να κερδίζει τις εντυπώσεις, ας αποφύγουμε πειραματισμούς τέτοιου είδους. Η χρήση θερμαντικών μέσων χωρίς προηγούμενο έλεγχο και ενημέρωση ενδέχεται να αποβεί επικίνδυνη και ζημιογόνα.  Πρωτίστως, οι αναθυμιάσεις σε τόσο μικρό χώρο μπορεί να δημιουργήσουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Ας δώσουμε χώρο στη σωστή ενημέρωση και συνετή χρήση θερμαντικών μέσων και ας αποφύγουμε την αγορά και χρήση τέτοιου είδους συσκευών μέσα από σφαιρική ενημέρωση και σύνεση.