Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τα πάντα για τη θέρμανση

Photo: Flickr/Jason Pier

Το κόστος της θέρμανσης είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για κάθε οικογένεια. Οι επιλογές πολλές, τόσες που προκαλούν απόγνωση. Μαζί με το οικονομικό κόστος, το περιβαλλοντικό κόστος είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να αγνοείται.

Τρεις ειδικοί ανοίγουν τον φάκελο "Θέρμανση" και δίνουν απαντήσεις πάνω σε καίρια ερωτήματα: Πόσο κοστίζει το κάθε είδος θέρμανσης; Ποιες οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις; Πως να διαλέξεις μέσο θέρμανσης ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κατοικίας σου; Τι μπορείς να κάνεις για να εξοικονομήσεις ενέργεια και να περιορίσεις τις ανάγκες θέρμανσης; Τι συνέβη πέρυσι με την αιθαλομίχλη, ποιες οι επιπτώσεις για την υγεία και τι πρέπει να προσέξουμε φέτος;

Οι ειδικοί με απλό και κατανοητό τρόπο θα απαντήσουν στα ερωτήματα, που λίγο πολύ μας αφορούν όλους.

Ο Ευάγγελος Γερασόπουλος, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου, θα μιλήσει για την αιθαλομίχλη και τα παρελκόμενά της.

Ο Γιώργος Μαρκογιαννάκης, μηχανολόγος ενεργειακός μηχανικός και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), θα δώσει καίριες απαντήσεις γύρω από την επιλογή του κατάλληλου μέσου θέρμανσης, αναδεικνύοντας το κρυφό κόστος, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τεχνολογίας.

Ο Γιάννης Βουγιουκλάκης, διδάκτωρ μηχανολόγος μηχανικός και στέλεχος του ΚΑΠΕ, θα μας ενημερώσει για τις μικρές και μεγάλες κινήσεις που μπορούμε να αναλάβουμε προκειμένου να εξοικονομήσουμε ενέργεια.

Οι συνεντεύξεις των τριών ειδικών, που θερμοευχαριστούμε, θα αναρτηθούν εδώ την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Έως τότε διαβάστε την άποψη του WWF Ελλάς για τη θέρμανση (pdf) και ελάτε μαζί μας στις αποστολές για μια Καλύτερη Ζωή.