Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

«Πράσινοι Πρωταθλητές» για άλλη μία φορά μαθητές και δάσκαλοι!


63 σχολεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας πήραν μέρος στον διαγωνισμό «Πράσινοι Πρωταθλητές» και αγκάλιασαν το πράσινο της πόλης τους! 15 σχολεία μάλιστα τερμάτισαν με θεαματικό τρόπο έχοντας καταγράψει πολλούς πράσινους χώρους μέσα από την εφαρμογή WWF GreenSpaces. 

 

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Πετρούπολης ήρθε πρώτο στην κατάταξη, ακολούθησε το 5ο Δημοτικό Καρδίτσας, ενώ το 22ο Δημοτικό Ευόσμου ήρθε τρίτο στη σειρά!  Στις καταγραφές συμμετείχαν ως ακούραστοι εξερευνητές εκπαιδευτικοί και μαθητές, αλλά και ενθαρρυντικοί οι γονείς  συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία του μεγαλύτερου χαρτη πράσινου στη χώρα.

Οι συμμετέχοντες κατέγραψαν συνολικά 211 πράσινους χώρους  αποτυπώνοντας εικόνες για το πράσινο, την καθαριότητα και τις υποδομές κάθε χώρου. Χάρη στο έργο των παιδιών ταξιδέψαμε σε όμορφες πλατείες που έχουν χώρους άθλησης, παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής και είδαμε ποια μέρη προτιμούν μικροί και μεγάλοι. Δεν ήταν βέβαια λίγες οι φορές που προβληματιστήκαμε με περιπτώσεις χώρων με χαλασμένα παγκάκια, βανδαλισμούς ή ξεραμένα λουλούδια. Μήπως ήρθε ώρα να κάνουμε κάτι;    

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα σχολεία που ανέλαβαν ενεργό ρόλο ως πράσινοι χαρτογράφοι!  Ανυπομονούμε να τους δούμε να αναλαμβάνουν νέες πράσινες δράσεις, όπως υιοθεσία ενός χώρου, καθαριότητα, δενδροφυτεύσεις και παιχνίδια!


Η κατάταξη των δέκα πρώτων σχολείων διαμορφώθηκε ως εξής:
1)    2ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης - 62 καταγραφές
2)    5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας - 41 καταγραφές
3)    22ο Ολοήμερο 6/Θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου - 31 καταγραφές
4)    7o Nηπιαγωγείο Παλλήνης - 29 καταγραφές
5)    10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης - 17 καταγραφές
6)    4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης - 11 καταγραφές
7)    Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων - 6 καταγραφές
8)    33ο Δημοτικό Σχολείο Αθηναίων - 3 καταγραφές
9)    Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου - 3 καταγραφές
10)  Νηπιαγωγείο Μαίρη Λαιμού - 2 καταγραφές


Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Αν θέλεις κι εσύ να δεις τους χώρους που κατέγραψαν οι μαθητές μπες στην εφαρμογή WWF GreenSpaces. Aν θέλεις να καταγράψεις τις δικές σου πράσινες οάσεις γίνε σήμερα κιόλας πράσινος εξερευνητής!

 

Ο διαγωνισμός "Πράσινοι Πρωταθλητές" υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το British Council.


Τα τρία σχολεία που αναδείχθηκαν "Πράσινοι Πρωταθλητές" κέρδισαν από ένα tablet, ευγενική χορηγία της Samsung Electronics Hellas.