Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

15 Φεβρουαρίου - "Panda με Μέσα" στο Σύνταγμα!

Μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στο Σύνταγμα στις 15 Φεβρουαρίου! Από τις 11:00 μέχρι τις 18:00.
 
 
Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, αυτοσχεδιαστικές θεατρικές παραστάσεις, ένα μουσειακό τρόλεϊ της δεκαετίας του ’30, διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, επιτόπιος φωτογραφικός διαγωνισμός,  face painting, ανάγνωση παραμυθιών, εκθέσεις σκιτσογραφίας και παιδικών ζωγραφιών, καθώς και το αγαπημένο σε όλους Panda, θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο μετρό Συντάγματος για ένα διαφορετικό ταξίδι!
 
Οδηγοί σε αυτή την ενδιαφέρουσα «διαδρομή»  είναι οι Συγκοινωνίες Αθηνών και το πρόγραμμα «WWF-Καλύτερη Ζωή», αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 15 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι και 18:00 το απόγευμα, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα οφέλη των μέσων αστικών συγκοινωνιών στη ζωή τους και το περιβάλλον, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Panda με Μέσα»
 
Την ημέρα της εκδήλωσης, συνεπιβάτες στη διαδρομή θα είναι γνωστές δημιουργικές ομάδες, εργαστήρια και φορείς εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων: Η ομάδα Playroom ρίχνει φως σε λεπτομέρειες από διάσημα έργα τέχνης και καλεί μικρούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τον πιο μακρύ και πολύχρωμο συρμό! Μια αυτοσχεδιαστική θεατρική κωμωδία θα σκαρφιστεί η ομάδα improVIBE παρέα με τους θεατές και με θέμα την καθημερινότητα μας μέσα και έξω από τα μέσα συγκοινωνίας. 
 
Οι νεαροί επιβάτες του μαγικού τρόλεϊ που θα έχει σταθμεύσει στην Πλατεία Συντάγματος θα ακούσουν υπέροχα παραμύθια, ενώ στον κεντρικό χώρο της εκδήλωσης, την αίθουσα του μετρό, θα θαυμάσουν μοναδικά έργα ζωγραφικής από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Τα Μανταλάκια, Το Φτερό, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και το Κολλέγιο Αθηνών και θα κάνουν face painting στο κλίμα των αποκριάτικων ημερών!
 
Οι μεγαλύτεροι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά έργα γνωστών σκιτσογράφων καθώς και να δουν πόσο κοστίζουν οι μετακινήσεις τους και πόσα γνωρίζουν για τις μετακινήσεις τους μέσα από διαδραστικά smartboards.
Επιπλέον,  καλούνται να συμμετέχουν στον πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό «Βρες το Panda, Πες το Σύνθημα!» και να κερδίσουν πλούσια δώραΟ φωτογραφικός διαγωνισμός θα ξεκινήσει την ημέρα της εκδήλωσης και θα πραγματοποιείται για δέκα ημέρες σε διάφορα σημεία και στάσεις των μέσων αστικών συγκοινωνιών.  Με την ολοκλήρωσή του την 1η Μαρτίου θα αναδείξει 10 τυχερούς νικητές.
 
Στην εκδήλωση θα δώσει μοναδικό ρυθμό η συναυλία των Penny and the swingin' cats στις 17:00 το απόγευμα.
 
Ό,τι και αν έχετε προγραμματίσει για έκεινη την ημέρα, βρείτε λίγο χρόνο και κάντε μία στάση στο "Σύνταγμα". Θα κάνουμε ωραίες διαδρομές και θα περάσουμε καλά! 

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και την αφίσα της εκδήλωσης αμέσως πιο κάτω.

 

 

Info: Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων, Μετρό "Σύνταγμα", 15 Φεβρουαρίου 2015, ώρες 11:00-18:00