Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

"Panda με Μέσα" : όλα όσα είδαμε, μάθαμε και απολαύσαμε!

 
Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015, η WWF Καλύτερη Ζωή υλοποίησε, σε συνεργασία με τις Συγκοινωνίες Αθηνών, θεματική καμπάνια για τα Μέσα Αστικών Συγκοινωνιών. Το μήνυμά μας ήταν απλό: Panda με Μέσα! 
Πάντα με Μέσα γιατί κάνουν καλό στο περιβάλλον, στις συνθήκες ζωής στην πόλη, στην υγεία, στο ατομικό εισόδημα. Η καμπάνια βρήκε θετική ανταπόκριση από τους πολίτες και ευχαριστούμε για αυτό. Υπενθυμίζουμε πιο κάτω τι καταφέραμε αυτούς τους τρεις μήνες και σας διαβεβαιώνουμε πως η ενασχόλησή μας με τις δημόσιες συγκοινωνίες και γενικότερα τη ζωή στην πόλη θα συνεχιστεί αμείωτη!
 
 
 
Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών «Νιώθεις η εξαίρεση, έλα να γίνουμε ο κανόνας»
Από τις 16 Δεκεμβρίου και μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου συρμοί και σταθμοί του μετρό, αλλά και λεωφορεία και τρόλεϊ ντύθηκαν με την καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών υπέρ των Μέσων Αστικών Συγκοινωνιών. Η καμπάνια διεξήχθη σε συνεργασία με τις Συγκοινωνίες Αθηνών ενώ το δημιουργικό υλοποιήθηκε αφιλοκερδώς από την Tribe. Η εκτύπωση και η τοποθέτηση έγιναν από την Interbus. Δείτε την καμπάνια εδώ.
 
 
 
 
Έρευνα κοινής γνώμης για την στάση των πολιτών απέναντι στα Μέσα Αστικών Συγκοινωνιών
Στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας της WWF Καλύτερης Ζωής και των Συγκοινωνιών Αθηνών διοργανώθηκε συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκαν τα ευρήματα μιας νέας έρευνας της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς, σχετικά με τις αστικές μετακινήσεις στην Αθήνα. Δείτε την αποκαλυπτική έρευνα εδώ.
 
Ξενάγηση «Στα άδυτα των μέσων»
Στις 25 Ιανουαρίου 2015, 25 μέλη της Καλύτερης Ζωής και 5 δημοσιογράφοι μπήκαν στα άδυτα των Μέσων Αστικών Συγκοινωνιών και εξερεύνησαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των συγκοινωνιών της Αθήνας. Σταθμοί στην τρίωρη ξενάγηση ήταν ο υπό κατασκευή σταθμός μετρό «Κορυδαλλός» και το Μουσείο Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στον Πειραιά. Η ξενάγηση σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τις Συγκοινωνίες Αθηνών και την Αττικό Μετρό. Δείτε τι ζήσαμε εδώ.
 
 
 
 
Φωτογραφικός διαγωνισμός «Βρες το panda Πες το σύνθημα»
Από τις 15 -26 Φεβρουαρίου 2015, 449  πολίτες φωτογραφήθηκαν με το αγαπημένο Panda σε επιλεγμένους σταθμούς μετρό και λεωφορείων κι έδωσαν το μήνυμά τους υπέρ των Μέσων. Στη συνέχεια σχεδόν 6.500 πολίτες ψήφισαν μέσω ειδικής εφαρμογής στο facebook για την ανάδειξη νικητών. Συνολικά δόθηκαν 10 τριμηνιαίες κάρτες απεριοριστών διαδρομών των Συγκοινωνιών Αθηνών σε ισάριθμους νικητές. Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές που κέρδισαν εδώ.
 
Εκδήλωση «Panda με Μέσα»
Πάνω από 3.000 επισκέπτες διασκέδασαν, έπαιξαν και έμαθαν για τη σημασία και τα οφέλη των μέσων αστικών συγκοινωνιών στη δωρεάν εκδήλωση «Panda με Μέσα», στις 15 Φεβρουαρίου 2015 στο Σύνταγμα. Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, αυτοσχεδιαστικές θεατρικές παραστάσεις, ένα μουσειακό τρόλεϊ της δεκαετίας του ’30,  διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, επιτόπιος φωτογραφικός διαγωνισμός,  face painting, ανάγνωση παραμυθιών, εκθέσεις σκιτσογραφίας και παιδικών ζωγραφιών, καθώς και το αγαπημένο σε όλους Panda έδωσαν την εκδήλωση μία μοναδικά υπέροχη «διαδρομή». Η τοποθεσία της εκδήλωσης, οι συνέργειες με ποικίλους φορείς, η μεγάλη έλευση μικρών παιδιών και οικογενειών πιστοποίησαν την επιτυχία και εξωστρέφεια της δράσης. Δείτε περισσότερα εδώ.
 
Έκθεση ζωγραφικής παιδιών
Τα παιδιά έδωσαν το δικό τους δυνατό μήνυμα για πιο οικονομικές, οικολογικές και πολύχρωμες μετακινήσεις στην πόλη, στην εκδήλωση "Panda με Μέσα" την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα! Ετοίμασαν λοιπόν εξαιρετικές ζωγραφιές που μπορείτε να βρείτε εδώ.
 
 
 
 
Παραγωγή video «Με αυτοκίνητο ή με τα Μέσα» με τη φιλική συμμετοχή του ηθοποιού Μάκη Παπαδημητρίου
Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Panda με Μέσα» η WWF Καλύτερη Ζωή σχεδίασε, έγραψε και γύρισε ένα τρίλεπτο video με θέμα τις μετακινήσεις μας στην πόλη. Η κάμερα της Καλύτερης Ζωής διαπίστωσε πως είναι η καθημερινότητα του ηθοποιού Μάκη Παπαδημητρίου όταν πηγαίνει στη δουλειά του με μέσα αστικών συγκοινωνιών και πως όταν επιλέγει το αυτοκίνητό του. Η παράλληλη αφήγηση σε ένα σενάριο με χιούμορ και ρεαλισμό και κυρίως η προσφιλής φυσιογνωμία του ηθοποιού Μάκη Παπαδημητρίου έδωσαν στο video περισσότερα από 300.000 views σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Δείτε κι εσείς το βίντεο εδώ.
 
 
 
 
Υπολογιστής κόστους μετακινήσεων 
Μια εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή περιμένει τους συμπολίτες στην ιστοσελίδα της WWF Καλύτερης Ζωής για να υπολογίσουν άμεσα πόσο κοστίζουν οικονομικά και περιβαλλοντικά οι μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο στην πόλη. Δείτε την εφαρμογή και υπολογίστε το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος των μετακινήσεών σας εδώ.
 
Quiz «Πόσα ξέρεις για τις μετακινήσεις σου;»
Άλλη μια διαδραστική εφαρμογή με 10 ερωτήσεις περιμένει τους πολίτες για να ανακαλύψουν πόσα τελικά γνωρίζουν για τις αστικές μετακινήσεις. Δείτε πόσα ψάρια πιάνετε εδώ. 
 
Και δεν είναι μόνο αυτά. Συνεντεύξεις, δράσεις, infographics, τεκμηριωμένα δεδομένα, νέα και ειδήσεις για τα Μέσα Αστικών Συγκοινωνιών έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα μας και περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Panda με Μέσα, λοιπόν!