Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Οι νικητές του διαγωνισμού "Επίμονος κηπουρός στην πόλη"

Νικητές διαγωνισμού "Επίμονος Κηπουρός στην πόλη"

Από τις 29 Απριλίου έως τις 10 Ιουνίου, η WWF Καλύτερη Ζωή διοργάνωσε με επιτυχία έναν πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό με τίτλο "Επίμονος κηπουρός στην πόλη". Ζητήσαμε από τους πολίτες που καλλιεργούν στον κήπο, στην ταράτσα ή το μπαλκόνι τους, να ανεβάσουν σε ειδική εφαρμογή μια φωτογραφία του λαχανόκηπού τους δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα σε άλλους και βάζοντας πλώρη για χρηστικά δώρα, προσφορά των καταστημάτων Praktiker.

Η συμμετοχή ήταν και πάλι μεγάλη. Είχαμε περισσότερες από 120 συμμετοχές, τις οποίες ψήφισαν 4.840 συμπολίτες, ενώ η εφαρμογή δέχτηκε σχεδόν 8.500 μοναδικές επισκέψεις από πολίτες που ελπίζουμε ότι πήραν πολλές ιδέες για να αρχίσουν κι αυτοί την καλλιέργεια φυτών στο σπίτι τους.

Στις 10 Ιουνίου ανακοινώσαμε τους νικητές, τις φωτογραφίες των οποίων θα δείτε αμέσως πιο κάτω.

Όπως είπαμε πολλές φορές, τα έπαθλα ήταν συμβολικά. Αυτό που είχε σημασία ήταν να δώσουν οι συμμετέχοντες το καλό παράδειγμα που αξίζει να βρει μιμητές. Όλες οι εξαιρετικές συμμετοχές μπορούν να βρεθούν εδώ.

Αποστολή επιτεύχθη λοιπόν.
Να είστε πάντα καλά επίμονοι κηπουροί και σας ευχαριστούμε που λάβατε μέρος στο διαγωνισμό μας. Ελπίζουμε να βάλαμε ένα λιθαράκι για να γίνουν περισσότεροι οι επίμονοι κηπουροί ανά την Ελλάδα!

Τα δώρα είναι χορηγία των καταστημάτων Praktiker. Ευχαριστούμε θερμά!

 

1η θέση διαγωνισμού - Επίμονος Κηπουρός

1η θέση - 403 ψήφοι.
Έπαθλο: Σετ αυτόματου ποτίσματος Gardena με προγραμματιστή.
Περιγραφή: "Ο λαχανόκηπος μου βρίσκεται στην ταράτσα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην Αγία Παρασκευή, αποτελείται από 8 φυτοδοχεία που έχουμε κατασκευάσει απο παλεττες και σανίδες και στα οποία καλλιεργούμε χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά λαχανικά, όπως σπανάκι, πράσα, μαρούλια, κρεμμυδάκια, μυρωδικά, τομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, φασολάκια κ.λπ. Η παραγωγή μας είναι απόλυτα βιολογική και η ποσότητα αρκετή για μια τετραμελή οικογένεια και λίγους φίλους! Η καθημερινή ενασχόληση είναι απαραίτητη αλλά αποτελεί πλέον ευχάριστη συνήθεια!"

 

2η θέση διαγωνισμού - Επίμονος Κηπουρός

2η θέση - 380 ψήφοι.
Έπαθλο: Κομποστοποιητής Ambition
Περιγραφή: "Το 1ο νηπιαγωγείο Καρπάθου φυτεψε σε μια μισοκατεστραμμένη αμμοδόχο κουκια, σέλινο, κολοκύθια κ ντοματίνια. Αυτή είναι η αρχή της σοδείας μας! Δεν είναι ομορφο?"

 

3η θέση διαγωνισμού - Επίμονος Κηπουρός

3η θέση - 378 ψήφοι.
Έπαθλο: Κομποστοποιητής Ambition.
Περιγραφή: "Σε μόλις 15 τ.μ. καλλιεργώ ντομάτες,αγγούρια,πιπεριές,καρπουζιά,πεπονιά και έχω γύρω στις 20 αλόες.Έχω σπείρει θυμάρι,ρίγανη,βασιλικό,πριμούλα,μαιντανό,καλεντούλα,χαμομήλι,παντζάρι,δεντρολίβανο,λεβάντα αυτά λοιπόν!!!Και όλα αυτά σε έκταση 15 τ.μ.,όλη μπορούμε αρκεί να το αγαπάμε!!!"

 

1η θέση κριτικής επιτροπής - Επίμονος Κηπουρός

1η θέση κριτικής επιτροπής.
Έπαθλο: Σετ αυτόματου ποτίσματος Gardena με προγραμματιστή.
Περιγραφή: "Το Ειδικό Γυμνάσιο Αθηνών συμμετέχει σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο ''Ακου τα αρώματα με τα μάτια σου και μύρισε τους ήχους με την καρδιά σου'' , φυτεύει αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά και μετατρέπει ένα ξεχασμένο παρτέρι σε λαχανόκηπο!!! Η φωτογραφία είναι από τη μέρα που φυτέψαμε την αρμπαρόριζα!"

 

2η θέση κριτικής επιτροπής - Επίμονος Κηπουρός

2η θέση κριτικής επιτροπής.
Έπαθλο: Σετ αυτόματους ποτίσματος Gardena με προγραμματιστή.
Περιγραφή: "Ονομάζομαι Βασίλης Λίαγκος και είμαι 14 χρονών.Ζω στους αμπελοκήπους αλλά κατάγομαι από τη Κυπαρισσία εκεί έμαθα να φυτεύω τα φυτά (και να πίανουν),να τα μεγαλώνω και να τρώω του καρπούς των κόπων μου.Το μικρόβιο της κηπουρικής μου τον μετέδωσε η μητέρα μου και τώρα πια της έχω γεμίσει το μπαλκόνι με φυτά.Επειδή όμως σε μια φωτογραφία δεν χωράνε όλα έχω φωτογραφίσει μερίκα στα τελαράκια πάνω έχω ντοματίες από σπόρο (και τώρα είναι έτοιμες να μπουν στη γη),αποκατω δυο αρωματικά και κάτω στο καφάσι έχω μαρουλάκια (από σπόρο παλί),στη διπλανή γλάστρα επίσης έχω μια αλοη.Το μόνο που θέλω είναι λίγο περισσότερο χώρο και περισσότερη πρόσβαση στον ήλιο"

 

Δείτε επίσης μερικές ακόμη ενδεικτικές συμμετοχές!

Συμμετοχή Επίμονος Κηπουρός

"Κατι πολυ λιγο απο τον ταρατσοκηπο μου,ντοματες μελιτζανες,κολοκυθακια,φασολακια,αρακας,πιπεριες και πολλα αλλα,ολα χωρις φαρμακα!!!"

 

Συμμετοχή Επίμονος Κηπουρός

"Ο Λαχανόκηπος στη ταράτσα μας: Καρότα, βλήτα, κρεμμυδάκια και....Φράουλες!!!!!"

 

Συμμετοχή Επίμονος Κηπουρός

"Ο κήπος στην ταράτσα μας"

 

Συμμετοχή Επίμονος Κηπουρός

"69 ρίζες με τομάτες, αγγούρια, πιπεριές"

 

Συμμετοχή Επίμονος Κηπουρός

"Ορίστε το μπαξεδάκι που έκανα πέρσι, στο πίσω μέρος της οικοδομής που μένω, στο Χαλάνδρι! Ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, μαρούλια, πατζάρια, αγγούρια, βασιλικός, καθώς και μια πεπονιά και μια καρπουζιά, η οποία όμως δεν απέδωσε.."

 

Συμμετοχή Επίμονος Κηπουρός

"Θερμοκήπιο στο μπαλκόνι για εποχιακά"

 

Συμμετοχή Επίμονος Κηπουρός

"Στην ταράτσα της αποθηκης εχω: τομάτες ,αγγουριά, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, αρακά, φασολάκια ,σέσκουλα ,ραπανάκια, πιπεριές, τσιλλι,φράουλες ,μήλα ,νεκταρίνια,κρεμμύδια,σκόρδο,βασιλικό,μαϊντανός,κολιανδρο,σαλάτες"

 

Συμμετοχή Επίμονος Κηπουρός

"Ταρατσόκηπος - λαχανόκπος στην Αγία Παρασκευή, 120 τ.μ. με όλα τα εποχικά λαχανικά και μικρούς θάμνους -δέντρα - Πάχος χώματος 70 εκ."