Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νηπιαγωγείο Παραποτάμου: οι εμπειρίες της χρονιάς

Νηπιαγωγείο Παραποτάμου

Το αφιέρωμα για τα σχολεία που βραβεύθηκαν για την εξαιρετική συμμετοχή τους στο παιδικό πρόγραμμα της Καλύτερης Ζωής συνεχίζεται.

Αυτή τη φορά, διαβάζουμε τις σκέψεις της Βάσως και της Λαμπρινής, των νηπιαγωγών που ενθάρρυναν και παρότρυναν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Παραποτάμου Θεσπρωτίας να υλοποιήσουν μια σειρά από περιβαλλοντικές δράσεις. Στο Νηπιαγωγείο Παραποτάμου απονεμήθηκε το Αργυρό Πάντα για τις πράξεις των παιδιών.

Βάσω και Λαμπρινή σας ευχαριστούμε κι ελπίζουμε ότι και του χρόνου θα βάλετε πλώρη μαζί με τους μαθητές και τους γονείς τους για μια Καλύτερη Ζωή!

 

1. Γιατί δηλώσατε συμμετοχή στην Καλύτερη Ζωή;

Θεωρήσαμε ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για το σχολείο μας, μιας και το διοργάνωνε η WWF ,να οργανώσουμε περιβαλλοντικές δράσεις με τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να αποκτήσουν, όσο αυτό είναι εφικτό, οικολογική συνείδηση.

2. Ποια ήταν η ανταπόκριση των παιδιών όταν τους ανακοινώσατε ότι θέλετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα;

Τα παιδιά ήταν ήδη εξοικειωμένα σε περιβαλλοντικές δράσεις, μιας και έχουμε ασχοληθεί με Περιβαλλοντικά προγράμματα σε συνεργασία με την HELMEPA, αλλά ενθουσιάστηκαν με τη WWF και κυρίως με το Πάντα και ήθελαν να το βοηθήσουν.

3. Ποιες δράσεις καταφέρατε να πραγματοποιήσετε;

Δημιουργία κήπου, Ανακύκλωση, Πετάμε το πλαστικό μπουκάλι, Βοηθάμε τη Unicef, Καλέστε ρεφενέ, Δώρα από καρδιάς, Master chef, Φυτεύω σποράκια κ.α.

4. Ποια δράση ξεχωρίσατε και γιατί;

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον ανθόκηπο καθώς φύτεψαν με τα ίδια τους τα χεράκια το αγαπημένο τους λουλούδι, τα φρόντιζαν και τα είδαν να αναπτύσσονται και να μεγαλώνουν και επιπλέον ομόρφυναν και το σχολείο μας!

5.Περιγράψτε κάτι μικρό κι ευτράπελο που αποτυπώθηκε στη μνήμη σας καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων

Όταν επισκεφθήκαμε το Δρέπανο για να καθαρίσουμε την παραλία, ήταν πολύ ενθουσιασμένα! Αφού πέρασε αρκετή ώρα και εμείς ακόμη καθαρίζαμε μέσα στον ήλιο γύρισαν αγανακτισμένα και μας είπαν: "Αμάν δεν μπορούμε εμείς συνέχεια να καθαρίζουμε και οι άνθρωποι να βρωμίζουν!" Στο τέλος βέβαια επιβραβεύτηκαν τρώγοντας από ένα λαχταριστό παγωτό!

6. Ποια η ανταπόκριση των γονιών στις πράξεις σας;

Ήταν πάντα δίπλα μας και μας βοηθούσαν σε ότι και τους ζητήσαμε! Άλλωστε χωρίς τη βοήθεια τους δεν θα τα καταφέρναμε!

7. Έχετε κάνει τόσα. Τι σχέδια έχετε για του χρόνου;

Στόχος μας κάθε καινούρια χρονιά είναι η υλοποίηση Περιβαλλοντικών προγραμμάτων όποτε ευελπιστούμε σε μια καινούρια συνεργασία!

Καλό καλοκαίρι!

Βάσω και Λαμπρινή

 

Πιο κάτω θα δείτε μερικές φωτογραφίες από τις δράσεις των παιδιών. Μπράβο παιδιά. Και σε άλλα με υγεία!

Κήπος στην αυλή του σχολείου

Νηπιαγωγείο Παραπόταμου - ένας κήπος στην αυλή μας

Δράση για τη μείωση της χρήσης πλαστικών μπουκαλιών

Νηπιαγωγείο Παραπόταμου - νερό στο παγούρι, όχι στο πλαστικό μπουκάλιΝηπιαγωγείο Παραπόταμου - τα 3R των απορριμμάτων στη γειτονιά

Μικρά σποράκια

Νηπιαγωγείο Παραπόταμου - τα μικρά σποράκια