Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Mαθητές διδάσκουν μέσα από πράξεις δωρεάς που συγκινούν

Στο σημείο υποδοχής των μαθητών μία χάρτινη κούτα περίμενε να γεμίσει αγάπη και παιδικές ιστορίες. Περίμενε να γεμίσει με χρησιμοποιημένα παιχνίδια που κάθε παιδί θα προσέφερε ως συμβολικό «εισιτήριο» εισόδου για τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποίησε η WWF Καλύτερη Ζωή από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις έγιναν στο πλαίσιο του φεστιβάλ ανταλλαγής, επαναχρησιμοποίησης και δωρεάς αντικειμένων «Δες το αλλιώς». Η πρόσκληση προς τους μαθητές τους ενθάρρυνε μεταξύ άλλων να δηλώσουν έμπρακτα το δικό τους μήνυμα δωρεάς και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από τη συμβολική παραχώρηση ενός παιχνιδιού τους.
 
«Έφερα ένα από τα αγαπημένα μου αυτοκινητάκια», «έφερα μία κούκλα που δεν την έβγαλα ποτέ από το κουτί», «διάλεξα ένα επιτραπέζιο που έπαιζα με τα αδέρφια μου μικρότερος», «έγραψα ένα σημείωμα προς το παιδί που θα πάρει το δικό μου παιχνίδι», είναι μερικές από τις φράσεις των μαθητών που παρουσίαζαν τη δική τους ιστορία μέσα από το παιχνίδι που επέλεξαν.
 
Τελικά, η κούτα στην είσοδο πολλαπλασιάστηκε σε πολλές άλλες και κατέληξε να σφύζει από χρώματα, παιδικά ενθύμια, αγάπη και ευχές. Στο τέλος του φεστιβάλ 9 κούτες και 12 μεγάλες σακούλες γεμάτες παιχνίδια με ξεχωριστές ιστορίες και μηνύματα αγάπης μαζί με προσχολικά βιβλία, δωρεά διάφορων γνωστών εκδοτικών οίκων, έκλεισαν για να μεταφερθούν στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας όπου βρίσκονται ανήλικα παιδάκια τον φυλακών μαζί με τις έγκλειστες κρατούμενες μητέρες τους.
 
Οι θερμές ευχαριστίες που λάβαμε χθες από τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Πλησίον»,  ανήκουν εξ ολοκλήρου στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς τους και τους τρεις εκδοτικούς οίκους- Κέδρος, Μεταίχμιο, Καλειδοσκόπιο- που απέδειξαν έμπρακτα ότι η γενναιοδωρία και το ενδιαφέρον για τον πλησίον ξεκινάνε από μικρές, συμβολικές πράξεις για να καταλήξουν σε ειλικρινή χαμόγελα.
 
Πολλά μπράβο στους μαθητές των ακόλουθων σχολείων: 
 
49ου δημοτικού σχολείου Αθηνών
10ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης
21oυ δημοτικού σχολείου Αθηνών
70ου δημοτικού σχολείου Αθηνών
77ου δημοτικού σχολείου Αθηνών
73oυ  δημοτικού σχολείου Αθηνών
6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης
Μαράσλειο, Πειραματικού δημοτικού σχολείου Αθηνών
Γυμνάσιου Καπανδριτίου
 
Δείτε το βίντεο από τις εκπαιδευτικές δράσεις εδώ