Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

"Και οι νικητές είναι..."- Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μαγειρικής!

Θα θυμάστε σίγουρα ότι η Καλύτερη Ζωή και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ διοργανώσαμε τον Δεκέμβριο έναν πρωτότυπο διαγωνισμό με συνταγές από περισσεύματα τροφίμων που έβαλε στόχο να κάνει καλύτερη τη ζωή μας και να βοηθήσει στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων. Ζητήσαμε τη δική σας συμμετοχή και δημιουργική σύλληψη συνταγών και με έκπληξη διαπιστώσαμε...αφθονία πρωτότυπων ιδεών και μεγάλη όρεξη για νέες δημιουργίες! Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως στους μαθητές και τους καθηγητές τους που μας θύμισαν ότι τα παιδία δεν παίζει... μόνο αναλαμβάνει δράση όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων.
 
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούμενη από τον Άκη Πετρετζίκη, τη Νταϊάν Κόχυλα και τον Βαγγέλη Δρίσκα διάβασε με πολλή προσοχή τις συνταγές των συμμετεχόντων και με βασικά κριτήρια την αξιοποίηση περισσευμάτων, την πρωτοτυπία συνδυασμών και τον τρόπο εκτέλεσης της κάθε συνταγής βράβευσε τις ακόλουθες τρεις:
 
- "Αλλιώτικη" Καρμπονάρα (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης& Κατάρτισης- ειδικό σχολείο Πρέβεζας)
 
- Αλμυρό Χάρλεμ κέικ (Ειρήνη Βιριράκη)
 
- Πατάτες με κάπαρη και κιμά (Τριάδα Κουσουνή)
 
Οι τρεις νικητές κέρδισαν δωροεπιταγές των 150 ευρώ (1ο βραβείο), 100 ευρώ (2ο βραβείο) και 50 ευρώ (3ο βραβείο).
 
Eυχαριστούμε θερμά την ΑΒ Βασιλόπουλος για την ευγενική παραχώρηση των δωροεπιταγών και την πολύτιμη υποστήριξη του διήμερου φεστιβάλ "Δεν πετάμε τίποτα!". Πολλές ευχαριστίες και στις Συνταγές της Παρέας για τη χορηγία επικοινωνίας του διαγωνισμού.
 
Σε λίγες ημέρες, οι συνταγές θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες του WWF Ελλάς - Καλύτερη Ζωή και του ΜΠΟΡΟΥΜΕ ενώ οι Συνταγές της Παρέας θα φιλοξενήσουν τις γευστικές προτάσεις στη δική τους σελίδα.
 
Σημειώστε ότι μαζί με τις συνταγές του διαγωνισμού θα βρείτε συγκεντρωμένες τις συνταγές που μαγείρεψαν γνωστοί σεφ κατά το διήμερο φεστιβάλ "Δεν πετάμε τίποτα!"! 
 
 
Photo: (c) Flickr/Son Ji Young