Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Διαγωνισμός σχολείων "Πράσινοι Πρωταθλητές"

Το WWF Ελλάς προσκαλεί σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό! Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων, βγείτε έξω από τους τοίχους των σχολείων, ανακαλύψτε και καταγράψτε χώρους πρασίνου στη γειτονιά σας, με τη βοήθεια της εφαρμογής WWF Greenspaces, και βάλτε πλώρη για να κερδίσετε τον τίτλο του «Πράσινου Πρωταθλητή».

Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Η σχολική κοινότητα, είτε σε ομάδες είτε με τους γονείς είτε ακόμα σε ατομικό επίπεδο, καταγράφει χώρους πρασίνου στην γειτονιά και την πόλη, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή WWF Greenspaces για κινητά και tablet.

Για να συμμετέχετε:

  1. Δηλώστε τη συμμετοχή του σχολείου σας στη φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω
  2. Κατεβάστε την εφαρμογή WWF Greenspaces από εδώ.
  3. Συνδεθείτε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας το username και το password που θα σας στείλουμε.
  4. Ενημερώστε όλη τη σχολική κοινότητα (τη διεύθυνση του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς) για τον διαγωνισμό και για το πως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας καταγράφοντας χώρους με τους κωδικούς πρόσβασης του σχολείου και μόνο με αυτούς.  Όσο μεγαλύτερη είναι η εμπλοκή της σχολικής κοινότητας, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να είναι το σχολείο σας ανάμεσα στους Πρωταθλητές.
  5. Και ο διαγωνισμός ξεκινάει!

Τα τρία σχολεία που θα καταγράψουν τους περισσότερους χώρους πρασίνου στην εφαρμογή WWF Greenspaces αναδεικνύονται «Πράσινοι Πρωταθλητές» και κερδίζουν αναμνηστικό δίπλωμα και ένα tablet 10’’ για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου.

Ταυτόχρονα, τα τρία πρώτα σχολεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ηλεκτρονική τους υπογραφή και στην ιστοσελίδα τους, το σήμα «Πράσινοι Πρωταθλητές 2016» που θα τους διανεμηθεί.    

Επιπλέον, όλα τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν ηλεκτρονικό σήμα «Πράσινοι Χαρτογράφοι 2016» που μπορούν να χρησιμοποιούν στην ιστοσελίδα τους και στην ηλεκτρονική τους επικοινωνία.

Και μην ξεχνάτε ότι όλα τα σχολεία κερδίζουν γνώση και χαρά από την ανακάλυψη του αστικού πρασίνου και της σημασίας που έχει στη ζωή μας και στο περιβάλλον!

 

Όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό

  1. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου.
  2. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν σχολεία και όχι μεμονωμένες τάξεις. Ο εκπαιδευτικός που θα δηλώσει συμμετοχή θα το κάνει αναγράφοντας το όνομα του σχολείου και όχι της τάξης του και θα πάρει κωδικούς για το σχολείο του συνολικά.
  3. Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) θα πρέπει να συνδέονται στην εφαρμογή WWF Greenspaces με τον κωδικό και το συνθηματικό του σχολείου και όχι με τα προσωπικά τους στοιχεία. Μόνο έτσι μπορούμε να μετρήσουμε τον συνολικό  αριθμό των πράσινων χώρων που θα καταγράψει το σχολείο.
  4. Καταγράφονται χώροι αστικού πρασίνου και όχι περιαστικά δάση. Δηλαδή καταγράφουμε χώρους πρασίνου που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό. 
  5. Μια καταγραφή θεωρείται έγκυρη αν εγκριθεί από τον moderator της εφαρμογής WWF Greenspaces. Καταγραφές με ελλιπή ή λάθος στοιχεία δεν θα εγκρίνονται και άρα δεν θα προσμετρώνται στον συνολικό αριθμό καταγραφών ενός σχολείου.
  6. Μπορείτε να δείτε οδηγίες χρήσης της εφαρμογής εδώ . Δείτε επίσης βίντεο με οδηγίες χρήσης της εφαρμογής εδώ.

 

Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το British Council.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον διαγωνισμό και με την εφαρμογή επικοινωνείτε με την Σοφία Αξωνίδη, συνεργάτη για την εφαρμογή WWF Greenspaces, 210 3314893, s.axonidi@wwf.gr.

 

Εφαρμογή WWF Greenspaces

Γιατί να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό

1. Μέσα από τον διαγωνισμό «Πράσινοι Χαρτογράφοι» θέλουμε να αναδείξουμε την σπουδαιότητα των χώρων πρασίνου στην καθημερινότητά μας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθουμε τη σημασία τους από το να τους επισκεφθούμε.

2. Επιπλέον, μέσα από τον διαγωνισμό και με τη χρήση της εφαρμογής WWF Greenspaces, τα παιδιά, οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν πράσινες οάσεις που ενδεχομένως αγνοούσαν την ύπαρξή τους και παράλληλα, βλέπουν τους χώρους πρασίνου με άλλο μάτι. Πολλές φορές περνάμε από χώρους πρασίνου αδιαφορώντας για αυτούς. Τώρα καλούμαστε να αφιερώσουμε λίγα λεπτά σε αυτούς. Να δούμε τα χαρακτηριστικά τους και να εξερευνήσουμε αυτά που μας προσφέρουν. Να παρατηρήσουμε τα καλά και τα άσχημα που υπάρχουν και να τα καταγράψουμε.

3. Η συμμετοχή των παιδιών στην καταγραφή χώρων πρασίνου βοηθά στην ανάπτυξη γνώσης και προβληματισμού κι ενισχύει την ενεργό συμμετοχή των αυριανών πολιτών σε δράσεις διαφύλαξης του αστικού πρασίνου

4. Καταγράφοντας και αξιολογώντας χώρους πρασίνου στην πόλη, κάνετε τη φωνή σας να ακουστεί. Διατυπώνετε την άποψή σας για την ποιότητα και την ποσότητα του πρασίνου και μας δίνετε πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε να βελτιώσουμε την κατάσταση.

5. Οι αξιολογήσεις των χώρων από τη σχολική κοινότητα θα βοηθήσει επίσης να πείσουμε τις δημοτικές αρχές να παρέμβουν εκεί όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα.

6. Μέσα από την ανακάλυψη προβληματικών σημείων πρασίνου μπορεί η σχολική κοινότητα να αναλάβει εθελοντικές δράσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν καθαρισμούς, αποκατάσταση από βανδαλισμούς, δημιουργία κάδων απορριμμάτων και φωλιών για πουλιά, αναπλάσεις κτλ.

 

Αν δεν μπορείτε να δείτε την φόρμα για να δηλώσετε συμμετοχή, τότε πατήστε εδώ.

 

Create your own user feedback survey