Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ιστορίες που τρώγονται!

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, στο καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός, Σταδίου 24, στις 12.00 το μεσημέρι σε μια πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου «Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν: ένα μενού με νόμους και με νου», της Ε. Σβορώνου, εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη. Το θέμα του βιβλίου είναι φυσικά η διατροφή, υγιεινή και περιβαλλοντικά ορθή, και οι νόμοι που υπάρχουν για να μας προστατεύουν ως καταναλωτές. Όλα αυτά δίνονται μέσα από μια διασκεδαστική ιστορία με ήρωα τον γευσιγνώστη-φιλόσοφο κύριο Φρικασέ.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το μενού της ημέρας; Μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα θα ζωντανέψουν σκηνές από το βιβλίο. Δαιμόνιοι νεαροί «δημοσιογράφοι» από τον όμιλο δημοσιογραφίας των εκπαιδευτηρίων Γείτονα θα παρουσιάσουν «καυτά» αποτελέσματα από την έρευνά τους για τη διατροφή, ενώ τρελοκεφτέδες και άλλες συνταγές από τον τσελεμεντέ που έφτιαξαν μαθητές των εκπαιδευτηρίων Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου θα μας εμπνεύσουν για να βάλουμε στην κουζίνα μας περισσότερα πιάτα μεσογειακής διατροφής.


Παιχνίδια τυφλής γευσιγνωσίας θα εξασκήσουν τους ουρανίσκους , τα ρουθούνια και τα ακροδάχτυλά σας στο άρωμα, τη γεύση και την υφή λαχταριστών φρούτων και λαχανικών.  Κι αν νομίζετε ότι ξέρετε από καλό λάδι, εδώ θα δοκιμαστείτε! Μπορείτε να ξεχωρίσετε το παρθένο ελαιόλαδο από το αγουρέλαιο ή άλλο είδος λαδιού;

Η μεσογειακή διατροφή είναι καλή για το σώμα μας και τον πλανήτη μας. Εξασφαλίζει γερή καρδιά και χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα. Λίγα από τα μυστικά της θα ανακαλύψουμε παρέα με τον κ. Φρικασέ σε αυτή τη χρωματιστή και γευστική παρουσίαση βιβλίου.

Σας περιμένουμε γιατί η Καλύτερη Ζωή περνάει (και) από το στομάχι μας.

Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου διατίθεται για τους σκοπούς και το έργο του WWF.