Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου - ανακαλύπτουμε το πράσινο στο Κερατσίνι!

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου - ανακαλύπτουμε το πράσινο στο Κερατσίνι!

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. Η τρίτη στάση στο «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» είναι το Κερατσίνι. Για μια ακόμη φορά, η Καλύτερη Ζωή θα βρίσκεται εκεί, προσκαλώντας όλους τους πολίτες να ανακαλύψουν ξανά τους χώρους πρασίνου της πόλης!
Αυτή τη φορά, θα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου –μια βιβλιοθήκη κόσμημα όχι μόνο για το Κερατσίνι, αλλά για όλη την Ελλάδα- θα υιοθετήσει ένα πάρκο της περιοχής. Η συνάντηση θα γίνει στις 11.00 το πρωί στην βιβλιοθήκη (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Κερατσίνι). Από εκεί θα περπατήσουμε λίγα μέτρα έως το πάρκο στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη & Γαληνού. Η βιβλιοθήκη δεντροφυτεύει και υιοθετεί το πάρκο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κερατσίνιου.

Η δράση δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά όλους όσοι έχουν το χρόνο και τη δυνατότητα να βρίσκονται κοντά μας. Ελάτε να δείτε πως είναι μια σύγχρονη δημόσια βιβλιοθήκη, ελάτε να δείτε πως γίνεται η δεντροφύτευση, ελάτε να μάθετε τι σημαίνει η υιοθεσία ενός πάρκου, ελάτε να μάθουμε μαζί τι άλλο μπορούμε να κάνουμε ώστε να ανακαλύψουμε ξανά τους πράσινους χώρους στην πόλη μας!
Εννοείται ότι η δράση μας για το πράσινο δεν είναι η μοναδική που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του ωραίου ταξιδιού προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δείτε το πιο κάτω το πλήρες πρόγραμμα και βρείτε χρόνο να επισκεφθείτε κάποιες από (αν όχι όλες) τις δράσεις. Δεν θα χάσετε!

- Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, 20.00 (Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης): Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, στην είσοδο του χώρου.

- Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, 17.00-19.00 (Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας): Αγώνας ρητορικής με θέμα «Σε καιρούς κρίσης οι νέοι πρέπει να μεταναστεύουν». Αμέσως μετά, προβολή πειραματικών ταινιών του κινηματογραφικού εργαστηρίου.

- Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, 11.00 – 13.00 (αφετηρία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας): Η Βιβλιοθήκη «υιοθετεί» ένα πάρκο της περιοχής και κάνει δενδροφύτευση με τους πολίτες. Καταγραφή πράσινων χώρων σε συνεργασία με την "Καλύτερη Ζωή" του WWF Ελλάς.

- Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, 12.00 (Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας): Ομάδα δημοφιλών καλλιτεχνών που απαρτίζεται από τους Μάγια Ανδρέου, Μαρία Ζορμπά, Κερασία Σαμαρά και Γιάννη Στάνκογλου, συνοδευόμενοι από τον Γιάννη Τροχόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ) και τον Σταύρο Ζουμπουλάκη (Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος), θα διαβάσουν για το κοινό αποσπάσματα από αγαπημένα τους βιβλία.

Επιμέρους πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Κερατσίνι, τηλ. 210-4312182, 210-4003116
Πολιτιστικό Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράκης: Μ. Ασίας 24 & Παπαναστασίου, Κερατσίνι
 
* Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (www.nlg.gr). Η Καλύτερη Ζωή υποστηρίζει με θέρμη το πρόγραμμα!

** Η φωτογραφία που βλέπετε δεν είναι από κάποιον πολυχώρο, αλλά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου, που φιλοξενεί μεταξύ άλλων media lab και στούντιο ηχογράφησης για νέους. Μια ζωντανή κοιτίδα πολιτισμού και γνώσης!