Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

21ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας "Λέλα Καραγιάννη": παράδειγμα προς μίμηση

21ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας "Λέλα Καραγιάννη"

Είναι δημόσιο σχολείο στην καρδιά της Αθήνας. Σχολείο με παιδιά από διάφορες φυλές του κόσμου που διψούν για γνώση. Σχολείο με δασκάλους που έχουν επίγνωση του ρόλου τους και απεριόριστη αγάπη για αυτό που κάνουν.

Ο λόγος για το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας "Λέλα Καραγιάννη" που βρίσκεται στην πλατεία Αμερικής, το οποίο, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έκανε απίστευτα πράγματα: περιβαλλοντικές δράσεις, πράξεις ευαισθητοποίησης της γειτονιάς και των γονιών, πολύπλευρες συνεργασίες με πληθώρα οργανισμών!

Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Καλύτερης Ζωής και κέρδισε το 1ο βραβείο «Χρυσό Πάντα» για τις δράσεις που πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε με τους δασκάλους και τα παιδιά. Τέτοια σχολεία ονειρευόμαστε όλοι!

Αμέσως πιο κάτω, η διευθύντρια του σχολείου, κυρία Ιωάννα Χαλκιά, γράφει λίγα λόγια για τη βράβευση, τις παλιές και τις μελλοντικές δραστηριότητες, και φανερώνει ψήγματα της εκπληκτικής δουλειάς όλων.

Χρυσό Πάντα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας "Λέλα Καραγιάννη"

Χρυσό Πάντα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας "Λέλα Καραγιάννη"

Με το «Χρυσό Πάντα» βραβεύτηκαν οι μαθητές του σχολείου μας για τις δράσεις που έκαναν όλη τη χρονιά στα πλαίσια του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» της WWF.

Όλα ξεκίνησαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς που κάποιες τάξεις ανέλαβαν περιβαλλοντικά προγράμματα σε συνεργασία με την Μαρία Δημοπούλου, την υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων της Α΄Δ/νσης: “Εξοικονόμηση ενέργειας”, “το νερό”, “ανακύκλωση”, “γνωρίζω το σχολείο μου, αναδεικνύω την ιστορία του, γίνομαι ενεργός πολίτης” κ.α.

Τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους. Είδαμε για τις δράσεις της Καλύτερης Ζωής και η συμμετοχή και οι δράσεις των υπόλοιπων σχολείων ήταν για μας πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Το όραμα του σχολείου μας άρχισε να υλοποιείται: «Θέλουμε τους μαθητές μας υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες».

Στη συνέχεια προέκυψαν και άλλες δράσεις: η συμμετοχή του σχολείου μας στο «Open House Athens» και στο «Let’s do it Greece», η συνεργασία μας με τη Monumenta και την Αρχιτεκτονική Σχολή, η συνεργασία μας με τη Unicef, την Action Aid και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Δήμο Αθηναίων, τους Γιατρούς του Κόσμου, την Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά, η συμμετοχή μας στο “Αειφόρο Σχολείο” καθώς και η συνεργασία μας με πάνω από 30 Ευρωπαϊκά σχολεία στο πλαίσιο των προγραμμάτων αδερφοποίησης.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη για τα παιδιά και με το σύνθημα: «Οικολογικά – Οικονομικά – Συμμετοχικά» θα επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο τις δράσεις μας στη γειτονιά και στις οικογένειες των μαθητών μας, επειδή «Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ».

Χρυσό Πάντα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας "Λέλα Καραγιάννη"

Αγαπητά παιδιά του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας μας δίνετε ελπίδα για το μέλλον. Ευχαριστούμε και πάλι!

Σημείωση: Αξίζει να επισκεφθείτε το blog του σχολείου για να αντιληφθείτε το μέγεθος της προσπάθειας που γίνεται εκεί!