Τι μας αρέσει, τι δεν μας αρέσει - μέρος 2ο
Τι μας αρέσει
- Η πρόσκληση για την 1η κυριακάτικη αναδάσωση της Πάρνηθας και η προθυμία που έδειξαν ήδη αρκετοί από τους συμπολίτες μας να είναι δυναμικά παρόντες! Δηλώστε κι εσείς συμμετοχή εδώ κι ελάτε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου να συμπράξουμε για τον σημαντικότερο πνεύμονα πράσινου της Αττικής.
- Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας και το Ινστιτούτο "Ομάδα για τον Κόσμο" καλούν όλους τους δρομείς, και όχι μόνο, να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης – επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών χαρίζοντας αθλητικά παπούτσια που δεν φοράνε, αλλά είναι προς χρήση. Η δράση έχει περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό! Μπορείτε να παραδώσετε το δικό σας ζευγάρι παπούτσια στην EXPO στo κλειστό του TaeKwonDo από 7 έως και 9 Νοεμβρίου ή την ημέρα του αγώνα (10 Νοεμβρίου) στο Sponsors Village. Περισσότερα εδώ!
- Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περιορίσουν τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης. Σημειώνουμε ότι περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες καταλήγουν κάθε χρόνο σε χωματερές, ποτάμια και θάλασσες. Η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις χώρες-μέλη.
Τι δεν μας αρέσει
-Η ανακοίνωση των μέτρων του ΥΠΕΚΑ για την αιθαλομίχλη που προδίδει προχειρότητα. Αποδεικνύεται, δυστυχώς, πως εάν δεν ενημερωθούμε μόνοι μας για τη σωστή χρήση των μέσων θέρμανση και δεν πάρουμε εγκαίρως πρωτοβουλίες, θα βρεθούμε και φέτος αντιμέτωποι με το δίλημμα «κρύο σπίτι ή αιωρούμενα σωματίδια». Δείτε στο φάκελο «Θέρμανση» που ανοίξαμε για εσάς, αναλυτικές πληροφορίες για το κόστος, τα οφέλη και τις επιπτώσεις κάθε συστήματος θέρμανσης.
-Η παραπληροφόρηση σχετικά με συσκευές που υπόσχονται «εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος έως και 45% γιατί σταματούν τις διαταραχές στο δίκτυο και εξομαλύνουν την ισχύ». Συνιστάται η αποφυγή της αγοράς τέτοιων συσκευών και σφαιρική ενημέρωση πριν από την αγορά ενός νέου προϊόντος.
-Αναφερθήκαμε πριν στην πρόταση της Κομισιόν για τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας και θυμηθήκαμε μια είδηση από το κοντινό παρελθόν που δεν μας άρεσε καθόλου. Ο θαλάσσιος βυθός μεταμορφώνεται σε υδάτινο σκουπιδότοπο «ασφυκτιώντας» από πεταμένες πλαστικές σακούλες. Οι σακούλες μένουν στον πυθμένα έως και 100 χρόνια και συχνά γίνονται αιτία πνιγμού για μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά και άλλα ζώα. Το ταξίδι που κάνουν οι πεταμένες σακούλες ξεκινάει από αγροτικές και αστικές δραστηριότητες, αλλά και από χείμερρους ποταμών που μεταφέρουν στη θάλασσα σκουπίδια και άλλα υλικά. Πρώτος στη «μαύρη πλαστική» λίστα ο Πατραϊκός κόλπος και δεύτερος ο Κορινθιακός. Δείτε περισσότερα εδώ
-Τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί οπλοκατοχής που αποκαλύπτουν ότι 7% των Ελλήνων είναι κάτοχοι όπλου «για κυνηγετικούς λόγους, για προστασία και για επαγγελματική χρήση». Το ποσοστό αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 800.000 όπλα εκεί έξω. Καθόλου καλό...
[Θέλουμε τη βοήθειά σας: Στείλτε μας αυτά που σας αρέσουν ή δεν σας αρέσουν στο info@kalyterizoi.gr ή στην κοινότητά μας στο facebook]
Facebook comments