Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τι μας αρέσει, τι δεν μας αρέσει αυτή την εβδομάδα

Μας αρέσει, δεν μας αρέσει (Photo: Flickr/Steel Wool)

Τι μας αρέσει

1. Διανύσαμε μόλις 20 μέρες από το ξεκίνημα της ιστοσελίδας της «Καλύτερης Ζωής» και ήδη η ανταπόκρισή σας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία! Μετράμε δυναμικά 930 ενεργά μέλη στην ιστοσελίδα μας και σχεδόν 2000 μέλη στην κοινότητά μας στο facebook. Στέλνοντας μας ιδέες και δράσεις σας, αλλά και προσκαλώντας φίλους και συνεργάτες σας να γίνουν μέλη στο www.kalyterizoi.gr, μπορείτε να μας βοηθήσετε να πετύχουμε μία «Καλύτερη Ζωή» ανά την Ελλάδα! Είστε μέσα;

2. Με σύμμαχο τον ήλιο και την καλοκαιρία, ο Δήμος Αθηναίων και Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν να γνωρίσουμε τις γειτονιές και την ιστορία των δύο πόλεων. Έμπειροι ξεναγοί προσφέρουν εθελοντικά δωρεάν ξεναγήσεις με μόνο κόστος το αντίτιμο του εισιτηρίου στους επισκεπτόμενους χώρους.  Έτοιμοι για μία πρωινή, ξεκούραστη βόλτα με οικογένεια ή φίλους σε μέρη που πάντα θέλατε να επισκεφτείτε, αλλά ποτέ δεν βρήκατε την κατάλληλη ευκαιρία; Μην ξεχάσετε να κλείσετε θέση τηλεφωνικώς!
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ξεναγήσεων: Αθήνα και Θεσσαλονίκη

3. Με το ερώτημα: «και τώρα τι;» η Athens Biennale επιλέγει το παλιό Χρηματιστήριο Αθηνών στη Σοφοκλέους και προσκαλεί για τη δημιουργική συμβολή και συνάθροιση των πολιτών.  Με σημείο εκκίνησης προβληματισμούς για την πόλη, την οικολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διαδίκτυο, αυτή την Κυριακή από τις 19:00-22:00 το βήμα παίρνει η Οικολογία. Σπεύσατε!

4. Μία έξυπνη ιδέα κατέφτασε στην «Καλύτερη Ζωή» από την Ξάνθη. Το πρώτο ηλιακό μικροζυθοποιείο μας εξηγεί πως θα πετύχει την παραγωγή μπύρας και άλλων γεωργικών προϊόντων με μηδενικούς ρύπους και απόβλητα!  Διαβάστε περισσότερα εδώ.

5. Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, τρεις καταξιωμένοι ειδικοί σε θέματα θέρμανσης, εξοικονόμησης ενέργειας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, απάντησαν σε ζωντανή μετάδοση μέσα από το στούντιο του Garage TV στις ερωτήσεις σας για θέματα θέρμανσης! Λάβαμε περισσότερες από 140 ερωτήσεις και τα νούμερα επισκεψιμότητας ήταν άκρως ενθαρρυντικά! Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας! Δείτε το video της εκπομπής.

 

Τι δεν μας αρέσει

1. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος σκοπεύει να καταθέσει νομοσχέδιο που θα επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στα δάση και σε πολύτιμες οικολογικά εκτάσεις της χώρας. Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ενώστε κι εσείς τη φωνή σας με τους χιλιάδες συμπολίτες που έχουν υπογράψει την έκκλησή μας για απόσυρση του επικίνδυνου νομοσχεδίου. Υπογράψτε την έκκληση.

2. Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξαν ότι πέρυσι ανέβηκε σημαντικά η ποσότητα καυσόξυλων. Όλοι θυμόμαστε τις αρνητικές επιπτώσεις της αιθαλομίχλης στην υγεία μας και το περιβάλλον. Όσοι θέλετε να διαβάσετε την αναλυτική μελέτη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την κατανάλωση ενέργειας στα νοικοκυριά, διαβάστε εδώ (pdf).

3. Υπάρχουν ανεπίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι 25-30% των κατοικιών της Ελλάδας ενδέχεται να διαθέτει τζάκι. Πέρυσι, που σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης μόλις το 9% των νοικοκυριών χρησιμοποίησε τζάκι, παρουσιάστηκε έντονο πρόβλημα αιθαλομίχλης σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα. Αν το ποσοστό ανέβει κι άλλο φέτος, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με χειρότερες καταστάσεις. Φέτος ας προσέξουμε τη χρήση τζακιού. Όσο λιγότερο, τόσο καλύτερο.

 

[Θέλουμε τη βοήθειά σας: Στείλτε μας αυτά που σας αρέσουν ή δεν σας αρέσουν στο info@kalyterizoi.gr ή στην κοινότητά μας στο facebook]