Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Νήπια σε κίνηση!

Είσαι γονιός και το παιδί σου βρίσκεται σε νηπιακή ηλικία; Αναζητάς το κατάλληλο σχολείο που θα ταιριάζει τόσο στις ανάγκες του παιδιού σου όσο και στις δικές σου απαιτήσεις; Πριν αποφασίσεις οτιδήποτε, είναι βασικό να σκεφτείς μεταξύ άλλων πόσο σημαντική είναι η φυσική δραστηριότητα για τα μικρά παιδιά και τι οφέλη έχει για την υγεία τους!


Με δεδομένο ότι η φυσική άσκηση και το παιχνίδι στα πάρκα και στους εξωτερικούς χώρους μόνο ωφέλη προσφέρουν, είναι βασικό η φυσική δραστηριότητα να είναι ενταγμένη στο σχολικό και εξωσχολικό πρόγραμμα. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση κατά τη νηπιακή ηλικία διαμορφώνει όλο και πιο δραστήρια παιδιά, ενώ ωφελεί και τονώνει την καρδιά, τα οστά, προλαμβάνει την παχυσαρκία και βελτιώνει τη διάθεση και την προσοχή των παιδιών. Έτσι η φυσική άσκηση κρίνεται αναγκαία για την καλή υγεία και ανάπτυξή τους.

Κι όμως, συχνά βάζουμε ως προτεραιότητα τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες των παιδιών σε βάρος του χρόνου που πρέπει να περνούν κάνοντας δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, αγνοώντας τη σημασία της κίνησης για τα μικρά παιδιά. Οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους ενεργοποιούν όχι μόνο τη σωματική αλλά και την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά νηπιακής ηλικίας ανακαλύπτουν τις κινητικές τους δεξιότητες όσο και το εξωτερικό περιβάλλον. Ουσιαστικά τα παιδία αυτής της ηλικίας με το να μαθαίνουν να κάνουν «κουτσό» ή να πετούν μια μπάλα, αποκτούν ικανότητες εξίσου σημαντικές με την εκμάθηση της γλώσσας ή και των μαθηματικών.


Μήπως πέρα από τον ιδανικό εκπαιδευτικό χώρο να βεβαιωθείς ότι έχεις θέσει σε προτεραιότητα την άσκηση του σε εξωτερικούς χώρους; Η υγιής πνευματική και σωματική ανάπτυξή των παιδιών είναι μεγάλης σημασίας και για τους ενήλικες. "Ευτυχισμένα παιδιά, ευτυχισμένοι γονείς" δεν λένε;

Ξεκίνα να ανακαλύπτεις αξιόλογους χώρους πρασίνου στην πόλη σου. Θα εκπλαγείς θετικά από τον αριθμό και την ποιότητα των πάρκων που κρύβονται στην πόλη. Αν αναζητάς παιδικές χαρές, χώρους αθλητισμού με τα παιδιά και χώρους πρασίνου που έχουν πάρει "αριστείο" μπορείς να τους αναζητήσεις δωρεάν στην εφαρμογή "WWF Greenspaces"! Μάθε περισσότερα εδώ!

Πηγή πληροφοριών:
http://activeforlife.com
http://activeforlife.com