Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Οι πρόσκοποι ως χαρτογράφοι πράσινων χώρων!

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα κάνει ένα ακόμα μικρό «πράσινο» θαύμα, αυτή τη φορά μέσα από την εφαρμογή WWF Greenspaces. Θα έχετε σίγουρα διαβάσει ή δει δράσεις που έχουν αναλάβει ανά καιρούς διάφορα τμήματα προσκόπων ανά την Ελλάδα: Από καθαρισμούς πάρκων και καλλωπισμούς δημόσιων χώρων, μέχρι εξερευνήσεις και φυσιολατρικές δράσεις μέσα στην πόλη, οι πρόσκοποι δεν σταματούν να διεκδικούν περισσότερη «φύση» και ομορφιά στην πόλη τους.


Αυτή την Άνοιξη, τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές και τα μέλη του Δικτύου θα παίξουν ένα ξεχωριστό «παιχνίδι πάρκων» με τη χρήση της εφαρμογής WWF Greenspaces. Οι πρόσκοποι θα εξερευνήσουν την χλωρίδα των πράσινων χώρων, θα κάνουν φωλιές για πουλιά, θα καθαρίσουν επιλεγμένους χώρους, θα μιλήσουν με επισκέπτες των χώρων για να μάθουν ποιες είναι οι εντυπώσεις των ανθρώπων για το πράσινο και κυρίως θα γίνουν οι ίδιοι χαρτογράφοι πρασίνου.

Με το WWF Greenspaces θα ανακαλύψουν νέους χώρους πρασίνου στην περιοχή τους, θα εντοπίσουν χώρους που καλύπτουν τα ενδιαφέροντά τους, θα μελετήσουν την πραγματική κατάσταση ενός χώρου πρασίνου και τις υποδομές που διαθέτει (παγκάκια, σκίαση, πόσιμο νερό, αθλητικές υποδομές κτλ). Κάθε φορά, τα παιδιά θα βαθμολογούν και θα φωτογραφίζουν τους χώρους, υποδεικνύοντας καλά και κακά παραδείγματα. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά βάζουν το λιθαράκι τους στη βελτίωση της κατάστασης.

Οι πρόσκοποι δεν θα σταματήσουν όμως εκεί! Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα διοργανώσουν μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις σε χώρους πρασίνου προσκαλώντας τους πολίτες να διαπιστώσουν ότι οι χώροι πρασίνου μπορούν να αλλάξουν.

Το WWF Ελλάς από τη μεριά του θα βραβεύσει τα 300 πρώτα παιδιά-μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων,  των οποίων οι μικρές ομάδες (εξάδες, ενωμοτίες κλπ) θα ολοκληρώσουν επιτυχημένα το παιχνίδι πάρκων, απονέμοντας το ειδικά σχεδιασμένο σήμα του «Χαρτογράφου των Πάρκων»! Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου 2016 σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από κοινού.