Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Κάθε σταγόνα μετράει!

Καλοκαιράκι και ονειρεύεσαι τα κρυστάλλινα νερά μιας παραλίας. Τι γίνεται όμως με το νερό που χρησιμοποιούμε καθημερινά; Πώς αποφεύγουμε τη σπατάλη του; Η δράση αυτής της εβδομάδας περιέχει αποτελεσματικές πρακτικές για την εξοικονόμησή του!
 
Θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα ότι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στα νησιά το νερό δεν είναι πάντα αρκετό και συχνά η ζήτησή του είναι μεγαλύτερη από τη διαθεσιμότητά του με αποτέλεσμα τη μείωση και συχνά την εξάντληση των υδάτινων πόρων. Κι όμως κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη!
 
 
Ορίστε λοιπόν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις:
 
-Προτίμησε ένα γρήγορο ντους! 
-Κλείσε τη βρύση όσο βουρτσίζεις τα δόντια σου!  
-Μην τραβάς άσκοπα το καζανάκι!
-Στις διακοπές, συνεννοήσου με τον ξενοδόχο και ζήτα να  μην σας αλλάζει καθημερινά τις πετσέτες και τα σεντόνια αν δεν είναι απαραίτητο!  
-Προτίμησε να πλένεις τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα σε μικρή λεκάνη και όχι αφήνοντας ανοιχτή τη βρύση του ζεστού νερού.
 
 
 
Βρες εδώ περισσότερες ιδέες για την εξοικονόμηση νερού και ρεύματος σε προηγούμενη δράση μας με τίτλο «Εξοικονομώ νερό, σώζω ενέργεια και χρήματα».
 
 
 
 
 

 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 06-08-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

 Διάβασε το μονοσέλιδο φυλλάδιο που ετοιμάσαμε σε 3 γλώσσες και αφού ενημερωθείς για απλές, αλλά αποτελεσματικές πρακτικές, ενημέρωσε φίλους και συγγενείς.
 

 Αν θέλεις να είσαι ακόμα πιο δραστικός, εκτύπωσε το φυλλάδιο και δώσ’το στον ιδιοκτήτη του καταλύματος όπου θα περάσεις τις διακοπές σου! 

30
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Θα κερδίσεις χρήματα μέσα από τη μείωση της σπατάλης νερού και θα βάλεις ένα χεράκι στην καταπολέμηση της εξάντλησης των υδάτινων πόρων.Κάθε σταγόνα μετράει και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!