Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η αποστολή της εβδομάδας σε προσκαλεί να εφαρμόσεις μερικές απλές, αλλά στρατηγικές κινήσεις αξιοποίησης και εξοικονόμησης νερού και ενέργειας στο σπίτι.

Εξοικονομώ νερό, σώζω ενέργεια και χρήματα!

Η δράση της εβδομάδας σε προσκαλεί να εφαρμόσεις μερικές απλές, αλλά στρατηγικές κινήσεις εξοικονόμησης νερού, ενέργειας και χρημάτων στο σπίτι.
 
Σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια όπως η δική μας, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες αποτελούν πολύ οικονομικές κι αποδοτικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σκέψου το! Ο ηλιακός θερμοσίφωνας παραμένει η καλύτερη δυνατή επιλογή για ζεστό νερό και για  μια μέση οικογένεια, η απόσβεση των χρημάτων αγοράς του γίνεται σε 3-4 χρόνια.
 
Ακόμα, σκέψου πόσο νερό μπορεί να σπαταλάς μέσα από απλές, καθημερινές δραστηριότητες, όπως το πλύσιμο πιάτων, το βούρτσισμα των δοντιών και το ντους που κάνεις. Ήξερες για παράδειγμα ότι ένα συνηθισμένο καζανάκι μπάνιου καταναλώνει περίπου 9 νερό σε κάθε τράβηγμα ή ότι μπορεί να σπαταλήσουμε ως και 45 λίτρα νερό αν  κάνουμε ένα ντους με τρεχούμενο νερό για τρία λεπτά; Αν το δεις συνολικά, το νερό είναι πολύτιμο και κάθε σταγόνα του μετράει.
 
Σκέψου έξυπνες λύσεις:
 
-Κλείσε τη βρύση ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου!
-Ενώ πλένεις πιάτα προσπάθησε να έχεις μία λεκάνη με νερό στην οποία θα βουτάς το σφουγγαράκι. Αφού πλύνεις τα πιάτα, ώρα να ανοίξεις τη βρύση για το ξέπλυμα. Θα έχεις μειώσει κατά πολύ την ποσότητα τρεχόυμενου νερού.
-Γέμισε το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων για να κάνουν μία καλή πλύση. Θα εξοικονομήσεις χρόνο και ενέργεια!
 
Μειώνουμε τη σπατάλη, κερδίζουμε χρόνο, χρήματα και βοηθάμε το περιβάλλον!
 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 19-03-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Ανακάλυψε εδώ αποτελεσματικούς τρόπους εξοικονόμησης νερού, ενέργειας και χρημάτων.

Εφάρμοσε όσες περισσότερες μπορείς και παρατήρησε κατά πόσο βελτιώνεται η παρούσα κατάσταση στο σπίτι.

Μοιράσου το φυλλάδιο με άλλους μέσα από τα δικά σου social media!

38
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Μείωσε τη σπατάλη και γρήγορα θα δεις το ποσό των λογαριασμών σου να συρρικνώνεται! Αξιοποίησε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που μας χαρίζει η χώρα μας και βοήθα τον πλανήτη κατά της πολύτιμων φυσικών πόρων. Εύκολα!