Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μετράει ήδη 2 μήνες ζωής και 4 στάσεις. Το ταξίδι, για το οποίο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ, επιδιώκει να συστήσει στους πολίτες της Αττικής το βασικό περιεχόμενο του ΚΠΙΣΝ που με γοργούς ρυθμούς θεμελιώνεται στο φαληρικό δέλτα. Ποιο είναι αυτό το περιεχόμενο; Η τέχνη, η γνώση, το περιβάλλον. Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες του ΚΠΙΣΝ και είμαστε πολλοί τυχεροί που η Καλύτερη Ζωή συνεργάζεται σε αυτή την προσπάθεια.
Η δική μας συνεισφορά αφορά την ανακάλυψη του αστικού πρασίνου, των οάσεων δηλαδή που βρίσκονται διασκορπισμένοι στην Αττική και πολλές φορές είτε αδιαφορούμε για αυτούς, είτε αγνοούμε την ύπαρξή τους. Για αυτή τη δράση συνεργαζόμαστε με τις δημοτικές βιβλιοθήκης της Αττικής που μετέχουν στο πρόγραμμα Future Library.
Είχαμε ήδη τη χαρά να τρέξουμε τη δράση μας -με μεγάλη επιτυχία- στο Χαϊδάρι, την Αθήνα, το Χαλάνδρι και το Κερατσίνι, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, στις 22 Φεβρουαρίου, θα βρισκόμαστε στην Ηλιούπολη.
Μόλις ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα θα σας ενημερώσουμε για αυτά που καταφέραμε και τα επόμενα βήματα. Όμως άλλο είναι το θέμα του σημερινού post.
Είναι η χαρά που μας δίνει η δυνατότητα συνεργασίας με ανθρώπους παθιασμένους με τη δουλειά τους. Αναφέρομαι στις εργαζόμενες στις δημοτικές βιβλιοθήκες (ναι, ο χώρος γυναικοκρατείται:) που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει αργία, ωράριο, ξεκούραση και με πενιχρά μέσα προσπαθούν όχι μόνο να κρατήσουν ζωντανές τις βιβλιοθήκες, αλλά να τις ‘μετατρέψουν’ σε ζωντανούς πυρήνες συνεργασίας και αλληλεπίδρασης.
Θα μπορούσα να γράψω ένα ξεχωριστό άρθρο για κάθε μια από τις υπεύθυνες των βιβλιοθηκών, αλλά όταν μιλάει το έργο τα λόγια περιττεύουν.
Αξίζει να ανακαλύψετε μόνοι σας τη σπουδαία δουλειά που επιτελούν! Δείτε πιο κάτω τις ιστοσελίδ
ες των βιβλιοθηκών, που όλες μετέχουν στο δίκτυο Future Library, και κυρίως ξεκλέψτε χρόνο για να πάτε εκεί. Δεν θα χάσετε!
Ιστοσελίδες Βιβλιοθηκών (με αλφαβητική σειρά):
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου
*Η φωτογραφία είναι από το Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου
Facebook comments