Τι μας αρέσει, τι δεν μας αρέσει - μέρος 4ο
Τι μας αρέσει
-Οι επισκέψεις σε πράσινους πυλώνες της Αττικής παραμένουν μία υπέροχη κυριακάτικη επιλογή.Το Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, το Οικολογικό Εργαστήριο Καισαριανής και η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη Διάσωση του Υμηττού διοργανώνουν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου επίσκεψη στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής και περίπατο στον Υμηττό. Πικ νικ, ευχάριστοι περίπατοι, άθληση και ενημέρωση για τον δασικό πλούτο αλλά και τα έργα αναδασώσεων, έχουν οργανωθεί για τους φυσιολάτρες. Πάρτε μαζί σας αθλητικά παπούτσια, τρόφιμα και νερό!
-Ένα βιωματικό εργαστήριο διατροφής για παιδιά με τη συνοδεία μουσικής και θεατρικών δρώμενων, ποδηλατάδες και ξενάγηση στο μουσείο Φωταερίου περιμένουν τους μικρούς φίλους μας στην Τεχνόπολη αυτή την Κυριακή στις 10:30 το πρωί. Κρατήστε θέση στα 2103475518, 6940268477!
-Η κομποστοποίηση κερδίζει διαρκώς έδαφος, ειδικά στην περιφέρεια! Η ομάδα του "Re:think project" σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας δημιουργεί αυτοσχέδιους οικιακούς και συνοικιακούς κομποστοποιητές και μέσα από διάφορες παράλληλες δράσεις, εργαστήρια και εκθέσεις, μας συστήνει τις έννοιες "χρηστικό, σκουπίδι, ανακύκλωση και δημιουργία" υπό νέο πρίσμα.
-Η «Καλύτερη Ζωή» μετράει 1.000 μέλη και η παρέα όλο και μεγαλώνει! Εσείς, γίνατε μέλη;Αν όχι και αναρωτιέστε γιατί να εγγραφείτε, σας δίνουμε μία σειρά από λόγους εδώ!
-Προλαβαίνετε να παρακολουθήσετε τα δωρεάν ηλεκτρονικά μαθήματα για «Βιώσιμη γεωργία για Ανάπτυξη της Υπαίθρου». Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 11 Νοεμβρίου, αλλά επειδή ποτέ δεν είναι αργά για μόρφωση, εγγραφείτε εδώ και εμπνευστείτε! Ο κύκλος μαθημάτων ολοκληρώνεται στις 8 Δεκεμβρίου.Έτοιμοι για μάθημα;
Τι δεν μας αρέσει
-Το WWF, η Greenpeace και άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών αποφάσισαν να αποσυρθούν από την 19η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, η οποία διοργανώνεται στη Βαρσοβία, εξαιτίας της απροθυμίας των κυβερνήσεων να πάρουν στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις. Τα συμφέροντα των μεγαλύτερων βιομηχανικών ρυπαντών υπερτροφούν εις βάρος των πολιτών όλου του κόσμου. Ως εδώ...
- Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα καυσόξυλα και τις σόμπες καθώς, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης βιοανθράκων, προκαλούν αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα στην υγεία των πολιτών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάθε χρόνο, σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με τη ρύπανση εσωτερικών χώρων λόγω χρήσης στερεών καυσίμων. Προσοχή λοιπόν!Λέμε "ναι" μόνο σε πιστοποιημένη καύσιμη ύλη και μέσα θέρμανσης.
- Τη στιγμή που η σπατάλη τροφίμων αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης... Περισσότερα από 300 σχολεία θα συμμετάσχουν τη φετινή χρονιά στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής ύψους 10.000.000 ευρώ και θα βοηθήσει 50.000 μαθητές από ευπαθείς περιοχές. Το πρόγραμμα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά από το Ινστιτούτο Prolepsis με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
-Μόλις 90 εταιρίες ευθύνονται για το 60% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την αλλαγή του κλίματος, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Guardian. Oι περισσότερες είναι εταιρείες ενέργειας. Οι μισές από τις εκπομπές αερίων μάλιστα παρήχθησαν τα τελευταία 25 χρόνια...
-Η καταγγελία από την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης για παράνομη υλοτομία σε παρκάκια της Κοζάνης. 150 δέντρα φαίνεται ότι κόπηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα σε τζάκια και ξυλόσομπες. Δείτε το video της καταγγελίας εδώ.
Facebook comments