Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Το ταξίδι ξεκίνησε! Πρώτη στάση Χαϊδάρι, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 11.00

Καταγραφή αστικού πρασίνου (Photo: Flickr/Tilemahos Efthimiadis)

Το ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ξεκίνησε και η πρώτη στάση θα γίνει στο Χαϊδάρι. Εκεί θα είμαστε κι εμείς το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 11:00, για να συντονίσουμε μια δράση διαφορετική από τις άλλες. 

Θα καταγράψουμε και θα αξιολογήσουμε μαζί με εσάς τους χώρους αστικού πρασίνου που υπάρχουν στην περιοχή. Θα συζητήσουμε για αυτά που μας άρεσαν και δεν μας άρεσαν στους πράσινους χώρους που θα έχουμε επισκεφθεί. Θα συνομιλήσουμε για τρόπους βελτίωσης της κατάστασης. Κι όλα αυτά για να βάλουμε το πρώτο λιθαράκι σε μια ιδέα που θεωρούμε ότι όταν εφαρμοστεί θα δώσει πολλές ανάσες στους κατοίκους των πόλεων ανά την Ελλάδα.

Κάθε καταγραφή θα προστίθεται σε μία διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα, που έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε, έτσι ώστε πολύ σύντομα όλοι οι Έλληνες να έχουν στα χέρια τους (για την ακρίβεια στον υπολογιστή και στο κινητό τους) έναν πλήρη χάρτη με τα πάρκα που υπάρχουν σε κάθε ελληνική πόλη. Έναν χάρτη που θα είναι "ζωντανός", καθώς εκεί οι πολίτες θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να σχολιάζουν, να αναρτούν φωτογραφίες, να επισημαίνουν καλά και κακά παραδείγματα, να ασκούν πίεση προς τις αρμόδιες αρχές ώστε να διορθωθούν προβλήματα στους χώρους αστικού πρασίνου.

Έχουμε ανάγκη το πράσινο. Με αυτή την εφαρμογή θα ανακαλύψουμε κάθε γωνιά πρασίνου, θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε τους υπάρχοντες χώρους και θα ζητήσουμε τη δημιουργία νέων.

Ξεκινάμε από το Χαϊδάρι, στο πλαίσιο του ωραίου ταξιδιού προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου είναι η οικοδέσποινα της δράσης μας, το Σάββατο στις 11:00 στο Παλατάκι Χαϊδαρίου. Εκτός από την καταγραφή των χώρων πρασίνου, θα μας δοθεί η δυνατότητα για μια εκπληκτική ξενάγηση στον βοτανικό κήπο Διομήδου.

Σας περιμένουμε!