Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Πρώτης τάξεως ρούχα από δεύτερο χέρι!

Photo: WWF Ελλάς/Andrea Bonetti

Στην Ελλάδα η ανταλλαγή και η αγορά ρούχων από δεύτερο χέρι έχει ήδη κερδίσει την προτίμηση και την αγάπη πολλών! Ρούχα που έχουν τη δική τους ιστορία χαρίζονται ή πωλούνται σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές και προτιμώνται ως καίρια απάντηση στην οικονομική κρίση και την τσιμπημένη τιμή των ρούχων «του κουτιού».  Σημείωσε ως πλεονεκτήματά τους τα ακόλουθα: είναι φθηνά, είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθότι αποτρέπουν την εκτεταμένη αγορά ρούχων, βρίσκονται σε ποικιλία αλλά το καθένα είναι μοναδικό, εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς ενώ δεν κινδυνεύουν να μαζέψουν στο πλύσιμο!

 

Το πλέον βασικό είναι ότι δεν "απαιτούν" νέους πολύτιμους πόρους από τον πλανήτη, όπως νερό, Α' ύλες και ενέργεια. Έχεις σκεφτεί ποιο μπορεί να είναι το οικολογικό αποτύπωμα του t shrit σου, ας πούμε;

 

Και το πλέον εντυπωσιακό: σε μαγαζιά από δεύτερο χέρι μπορείς να ανακαλύψεις κρυμμένους «θησαυρούς», όπως ρούχα επώνυμων οίκων μόδας ή vintage κομμάτια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση ενώ έχεις την ευκαιρία να τακτοποιήσεις τη ντουλάπα σου χαρίζοντας ρούχα που πιάνουν άσκοπα χώρο.

Δραστηριοποιήσου, άφησε κάθε ενδοιασμό στην άκρη και κάνε μία βόλτα σε μαγαζιά που διαθέτουν ρούχα από δεύτερο χέρι. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνεις μία βόλτα για ψώνια που δεν θυμίζει τις συνηθισμένες!

Καλές (φιλικές για το περιβάλλον και την τσέπη) αγορές!