Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Κρύο, καιρός για..θέρμανση!

Μπορεί να λένε «κρύο καιρός για δύο», ωστόσο η αγάπη δεν αρκεί για να ζεσταθούμε τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ξανανοίγουμε τη θεματική "Θερμανση" για να προετοιμαστούμε εγκαίρως γύρω από όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε και να μεριμνήσουμε πριν έρθουν τα πρώτα κρύα.

Αρχικά, ας σκεφτούμε τι επιλογές μέσου θέρμανσης έχουμε. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, αντλία θερμότητας, air condition είναι κάποιες από αυτές. Ωστόσο, πόσο καλά γνωρίζεις αν η επιλογή σου προστατεύει την τσέπη σου και το περιβάλλον; Σου παρουσιάζουμε εδώ μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διάφορων επιλογών θέρμανσης, ώστε να εξετάσεις τις επιλογές που έχεις, να δεις τι σε συμφέρει και με ποιον τρόπο μπορείς να προστατεύσεις την ίδια στιγμή και το περιβάλλον και τα οικονομικά σου.

Πριν προχωρήσεις στην επιλογή κάποιου μέσου, μην ξεχνάς την σημασία της σωστής μόνωσης του χώρου που επιθυμείς να ζεστάνεις. Καλή και σωστή μόνωση του χώρου σου σημαίνει μείωση απώλειας της θερμότητας. Τα σωστά κουφώματα στα παράθυρα αλλά και η σωστή θέση των σωμάτων που θα παράγουν θερμότητα, είτε είναι καλοριφέρ είτε air-condition, πρέπει να βρίσκονται πάντα στην κορυφή της λίστας με τις προτεραιότητές σου! Μάθε τι μπορείς να κάνεις εδώ για σωστή μόνωση.

Αν θέλεις να προχωρήσεις ακόμα περισσότερο, μάθε τα πάντα για τη μόνωση και την εξοικονόμηση ενέργειας με την επίσκεψη ενός ειδικού στο σπίτι σου με ένα μόνο κλικ στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Επίσης, μην ξεχνάς ότι όσο και αν αγαπάς τη θαλπωρή του τζακιού, είναι καλύτερο να περιορίσεις τη χρήση του τόσο για την τσέπη σου όσο και για το περιβάλλον. Μάθε εδώ γιατί.
 

Τέλος, αν θέλεις να γίνεις ειδικός επί του θέματος μπορείς να ανατρέξεις στη θεματική "θέρμανση" και να μάθεις τα πάντα για μία ζεστή και φιλική προς το περιβάλλον κατοικία.

Τον χειμώνα πολλοί αγάπησαν, το κρύο ουδείς!