Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Η Ώρα της Γης πέρασε, η Ώρα της Γης είναι κάθε ώρα

Παρθενώνας, Ώρα της Γης 2015. Photo (c) Andrea Bonetti

Και φέτος η Ώρα της Γης γιορτάστηκε σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα μέρη της ανθρωπότητας ένωσαν τις φωνές τους, δείχνοντας ότι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τον πλανήτη και ζητώντας από τους ηγέτες του κόσμου να λάβουν μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής. Από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, έως τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι από την Κίνα έως τις Ηνωμενένες Πολιτείες, η συμμετοχή ήταν και φέτος λαμπρή.

Στην Ελλάδα, εμβληματικά μνημεία τυλίχτηκαν στο σκοτάδι για μια ώρα, την Ώρα της Γης. Παράλληλα, σε πολλές γωνιές της χώρας, δημοτικές αρχές, φορείς και συλλογικότητες διοργάνωσαν τις δικές τους δράσεις ευαισθητοποίησης. Για παράδειγμα, οι On-bikes ποδηλάτες Κομοτηνής διοργάνωσαν θεατρικό δρώμενο σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, η Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας διοργάνωσε ποδηλατοβόλτα στις γειτονιές της Κατερίνης, ενώ στο κατάστημα της Nef Nef στο Χαλάνδρι έλαβαν χώρα μια σειρά από δρώμενα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος περισσότεροι από 40 δήμοι συμμετείχαν στην Ώρα της Γης, σβήνοντας συμβολικά τα φώτα σε δημοτικά κτήρια και μνημεία. 

Στη χώρα μας, καλέσαμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στην Ώρα της Γης, αλλά να μην μείνουν μόνο εκεί. Με αφορμή την Ώρα της Γης, ζητήσαμε από τους πολίτες να δουν τη ζωή τους με άλλο μάτι, να μπουν στη διαδικασία βελτίωσης της καθημερινότητάς τους με τρόπο που θα σέβεται τους ίδιους, τους διπλανούς τους, αλλά και το περιβάλλον. Καλέσαμε τους συμπολίτες να γίνουν φίλοι της WWF-Καλύτερης Ζωής και η ανταπόκριση όπως πάντα ήταν μεγάλη!

Η Ώρα της Γης πέρασε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ώρα της Γης είναι κάθε μέρα, κάθε ώρα. Σας ευχαριστούμε!

 

(Δείτε πιο κάτω τι συνέβη στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου)

 

Αθήνα

Earthhour2015_Andrea Bonetti

Photo (c) Andrea Bonetti / WWF Ελλάς

Earthhour2015_AndreaBonetti

Photo (c) Andrea Bonetti / WWF Ελλάς

 

Λονδίνο

London_Earthhour2015_Ash Knotek_WWF-UK

Photo (c) Ash Knoket / WWF UK

 

Γλασκόβη

Earthhour2015_WWF Scotland

Photo (c) WWF Scotland

 

Μαδρίτη

Earthhour2015_Madrid

Photo (c) WWF Spain

 

Παρίσι

Earthhour2015_Paris

Photo (c) Margot Lhermite / WWF France

 

Στοκχόλμη

Earthhour2015_Sweden

Photo (c) WWF Sweden

 

Earth Hour 2015 highlights