Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Υιοθέτησε και καλλιέργησε έναν σπόρο!

Το Σάββατο 6 Ιουνίου σε περιμένουμε στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 10πμ ως τις 4μμ για να αποδείξουμε ότι μπορούμε, με τον λίγο χρόνο και χώρο που διαθέτουμε να πρασινίσουμε τα μπαλκόνια και τις αυλές μας! Έλα να υιοθετήσεις σπόρους τοπικών ποικιλιών και να μάθεις τον κύκλο ζωής όσων τρώμε καλλιεργώντας τους στο σπίτι σου!


Η ομάδα και οι εθελοντές του WWF θα σε περιμένουν και θα έχουν ετοιμάσει έναν πάγκο με όλα τα εκλεκτά φρούτα και λαχανικά και χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή καλλιέργεια τους! Έλα να πάρεις  σπόρους από μελιτζάνες, παντζάρια, τομάτες, καρότα, λάχανα τοπικών ποικιλιών και να τους καλλιεργήσεις στο μπαλκόνι, την ταράτσα ή τον κήπο σου ως επίμονος κηπουρός στην πόλη!


Τι άλλες εκπλήξεις σε περιμένουν;

Στην εκδήλωση που διοργανώνει η  WWF- Καλύτερη Ζωή και η Οργάνωση Γη, θα παρευρεθούν εκλεκτοί συνεργάτες που θα αναλάβουν να μυήσουν μικρούς και μεγάλους στα μυστικά της αστικής λαχανοκομίας: η Olyplant.gr, οι Urban Farmers of Athens, η ΔΗΩ, το Χωραφάκι, οι Μικρές Ιστορίες, η ομάδα Let's go green και η Μαγική Κουτάλα. Δες το πρόγραμμα της εκδήλωσης "Κηπουροί στην πόλη", βάλτο στην ατζέντα σου και έλα να μάθεις πως θα φτιάχνεις ένα μίνι-λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σου, ποιο είναι το σωστό χώμα που θα …απογειώσει τα φυτά σου,  πως να κάνεις κομποστοποίηση στο σπίτι και όλα τα μυστικά της κηπουρικής επιτυχίας!


Σε περιμένουμε!

Οι σπόροι είναι από την ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 10-06-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Έλα στην εκδήλωση "Κηπουροί στην πόλη" το Σάββατο 6 Ιουνίου και επισκέψου το περίπτερο του WWF. Εκεί θα βρεις σπόρους λαχανικών από εκλεκτές τοπικές ποικιλίες!

Πάρε το δικό σου σακουλάκι με σπόρους και μάθε πως καλλιεργείται η ποικιλία που επέλεξες! Η ομάδα του WWF θα είναι εκεί για να σε ενημερώσει γύρω από όσα αναζητάς.

Φύτεψε τους σπόρους στο μπαλκόνι, την ταράτσα ή τον κήπο σου και δες τους να μεταμορφώνονται σε ολόφρεσκα λαχανικά δικήςσου παραγωγής! Βγάλε φωτογραφία το αποτέλεσμα της προσπάθειας σου και μοιράσου την μαζί μας!

Παρακίνησε φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο! Πειραματίσου με περισσότερες ποικιλίες και θυμήσου πάντα ότι oι σπόροι είναι το θεμέλιο του κύκλου ζωής! Υιοθετώντας και καλλιεργώντας τους ξέρουμε τι τρώμε και διαφυλάττουμε την αξία τους.

11
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Καλλιεργώντας τους σπόρους στο σπίτι σου, θα έχεις την ευτυχία να δεις ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός λαχανικού, να διαπιστώσεις ποια είναι η διαδικασία ανάπτυξης του βήμα βήμα και- τι καλύτερο!- να γευτείς κυριολεκτικά τους καρπούς των κόπων σου!