Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Μέτρα την ένταση του θορύβου με ένα application!

Τέντωσε τα αφτιά σου για λίγο, επειδή ακολουθεί «ακουστική» δράση!
 
Θα διάβασες ίσως σε πρόσφατη είδηση της Καλύτερης Ζωής ότι ο περιβαλλοντικός θόρυβος αποτελεί ένα από τους πιο επικίνδυνους αφανείς ρύπους στον κόσμο σήμερα , με πολλές δυνητικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Ξέρεις όμως πόσο υψηλός είναι κάθε φορά ο θόρυβος που σε περιβάλλει στον δρόμο, στο σπίτι ή στη δουλειά σου; Τώρα υπάρχει τρόπος να το διαπιστώνεις ανά πάσα στιγμή αρκεί να έχεις smartphone. Πώς;
Ένα δωρεάν application, που σχεδίασε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, αναλαμβάνει να μετράει τα επίπεδα θορύβου και να σε ενημερώνει για το πόσο «θορυβώδες» είναι ένα μέρος. 
 
Συγκεκριμένα, ο μετρητής θορύβου χρησιμοποιεί ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο στη συσκευή σου για να ανιχνεύσει το επίπεδο θορύβου και εμφανίζει το αποτέλεσμα σε ντεσιμπέλ ( dB ). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις το application και να κάνεις το πρώτο σου πείραμα! Επιπλέον, μπορείς να μοιραστείς τα αποτελέσματα και σταδιακά να δημιουργήσεις τον δικό σου χάρτη θορύβου στο NoiseWatch που θα βρεις στο Eye on Earth. Μπορείς δηλαδή να χρησιμοποιήσεις το application και ως εργαλείο ελέγχου του θορύβου παίρνοντας κατά κάποιο τρόπο την κατάσταση στο «χέρι» σου.
 
 
Πηγή φωτογραφίας: Τα Νέα
 
 
 
 
 
 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 28-01-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Κατέβασε το application και εγκατάστησε το στο κινητό σου. 
 
Κάνε το πρώτο σου πείραμα μετρώντας το επίπεδο θορύβου σε κάποιο από τα μέρη που θα βρίσκεσαι.
 
Αφού πατήσεις το κουμπί "Το έκανα" γράψε το αποτέλεσμα του πειράματος και μοιράσου την εμπειρία σου.
 
Προώθησε το σε φίλους και συνάδελφους και παρότρυνε τους να κάνουν το ίδιο.
 
37
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Καταρχάς, ψυχική και σωματική υγεία! Μένοντας μακριά από υψηλά επίπεδα θορύβου, εξασφαλίζεις ηρεμία και αποφεύγεις διαταραχές. Επίσης, θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή ποιο περιβάλλον είναι «φιλικό» και σε ποιο ελλοχεύουν ηχητικοί κίνδυνοι. Ταυτόχρονα συμμετέχεις σε μια κοινή πρωτοβουλία αποτύπωσης της ‘ηχητικής’ κατάστασης που επικρατεί σε δρόμους πόλεων ανά τον κόσμο. Win win!